Σουφλέ σοκολάτας

recipe image
Προστέθηκε από Ε.Φ., Παρασκευή, 30 Αύγουστος 2013
Περιγραφή

Ένα πανεύκολο σουφλέ για το απόγευμα μας και όχι μόνο!

Συστατικά
Στα γρήγορα
Γλυκά
Άλλες κατηγορίες
  • 200 γραμμάρια σοκολάτα κουβερτούρα.
  • 2 κρόκους αυγών.
  • 4 κουταλιές ζάχαρη.
  • 3 ασπράδια αυγών.
  • Άρωμα βανίλιας.
  • 200 γραμμάρια κρέμα γάλακτος.
  • 60 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις.
  • Βούτυρο και αλεύρι για την φόρμα.
Οδηγίες
  1. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια φόρμα για σουφλέ. Τινάζουμε να φύγει το περιττό αλεύρι.
  2. Χτυπάμε τα ασπράδια σφιχτή μαρέγκα.
  3. Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν- μαρί και την αφήνουμε να φέρει θερμοκρασία δωματίου.
  4. Χτυπάμε τα κροκάδια με την ζάχαρη, αρωματίζουμε με την βανίλια. Προσθέτουμε λίγη -λίγη την λιωμένη σοκολάτα. Στην συνέχεια την κρέμα γάλακτος και το αλεύρι. Στο τέλος προσθέτουμε και την μαρέγκα.
  5. Αδειάζουμε το μείγμα στην φόρμα ,το ψήνουμε στους 180 βαθμούς περίπου 17 λεπτά, μέχρι να φουσκώσει.
  6. Σερβίρουμε αν θέλουμε με ελαφρά χτυπημένη κρέμα γάλακτος.
Λίγα μυστικά ακόμα

H ίδια συνταγή μπορεί να γίνει και σε ατομικά φορμάκια και να ψηθεί στους 180ο  για 10 ακριβώς λεπτά.

Καλά είναι να τρώγονται ζέστα γιατί όταν κρυώσουν σφίγγουν.

Η συνταγή είναι του αγαπημένου μας Ηλία Μαμαλάκη.