Κεφτεδάκια με μανιτάρια στο τηγάνι

recipe image
Προστέθηκε από vasiliki ver, Τετάρτη, 08 Ιανουάριος 2014 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 1 χρήστες ψήφισαν
Περιγραφή

Νόστιμα, γρήγορα κεφτεδάκια με πικάντικη σάλτσα.

Συστατικά
Στα γρήγορα
Κυρίως Πιάτα
Άλλες κατηγορίες
Σερβίρει
6-8 άτομα

Κεφτέδες:

  • 1 κ. κιμά,
  • 1 αυγό,
  • 1/2 φλ. φρυγανιά τριμμένη,
  • αλατοπίπερο,
  • ρίγανη, θυμάρι,
  • 1 κ. γλ. κύμινο,
  • 1 κ.γλ. πελτέ ντομάτας ή κέτσαπ,
  • 2 κ. γλ. μπέικιν.

Σάλτσα:

  • 1 βαζάκι μανιτάρια σε φέτες πλυμμένα και στραγγισμένα,
  • 3 μεγάλα κρεμμύδια κομμένα σε φέτες,
  • 4 σκ. σκόρδο σε φέτες,
  • μαϊντανό,
  • ντοματάκια ψιλοκομμένα ή 2 κ.σ. πελτέ,
  • 2 κ.γλ. πάπρικα,
  • αλατοπίπερο,
  • 200 ml. ζεστό νερό,
  • 1 κύβο κοτόπουλου ή λαχανικών,
  • ελάχιστο λάδι για το τηγάνι.
Οδηγίες
  1. Ετοιμάζουμε τον κιμά,ζυμώνουμε καλά όλα τα υλικά και βάζουμε 30 λεπτά έως 1 ώρα στο ψυγείο. Βγάζουμε,πλάθουμε κεφτεδάκια μέτρια και τηγανίζουμε ελαφρά στο λάδι και από τις δύο πλευρές.
  2. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια να μαλακώσουν , ρίχνουμε τα μανιτάρια,αφήνουμε 5 λεπτά και προσθέτουμε την τομάτα,νερό,πάπρικα και αλατοπίπερο.
  3. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 30 λεπτά περίπου να μαλακώσουν τα μανιτάρια και να δέσει η σάλτσα μας. Στα τελευταία 5' προσθέτουμε τον μαϊντανό.
  4. Σερβίρουμε με πουρέ , πατάτες τηγανιτές ή ρύζι.