Ετοιμαζουμε τον κιμα στο τηγανι, τσιγαριζουμε το κρεμμυδακι σε λιγο λαδι και σπαμε μεσα τον κιμα μας.
Σε μια σουφλιερα η βαθυ ταψι ανακατευουμε τα μακαρονια με τον κιμα, την μια φλυτζανα πουρε, τα τυρια, το αυγο, το αλατι, το πιπερι, το κολιαντρο, λιγο βουτυρο και σκεπαζουμε με τον υπολοιπο πουρε.
Εαν θελουμε ριχνουμε επανω τριμμενο κεφαλοτυρι, ψηνουμε 30 λεπτα σε 180 βαθμους αερα, στο ενδιαμεσο σκεπαζουμε με αλουμινοχαρτο.
Λίγα μυστικά ακόμα
Η σουφλιερα δεν τα παιρνει ολα τα μακαρονια, σε ταψι βαθυ μπορουμε να τα βαλουμε ολα, αφηνουμε λιγα και τα κανουμε μακαρονοσαλατα.