Κοφτό μακαρονάκι με κιμά, τυριά και πουρέ

recipe image
Προστέθηκε από BarBarBar, Πέμπτη, 16 Ιανουάριος 2014
Περιγραφή

Νόστιμο και χορταστικό φαγητό που αγαπάμε όλοι αλλά με έναν άλλο τρόπο φτιαγμένο.

Συστατικά
Στα γρήγορα
Κυρίως Πιάτα
Άλλες κατηγορίες
  • ενα σακκουλακι κοφτο μακαρονακι 500 γρ.
  • 500 γρ.κιμα,
  • 3 φλιτζανες πουρε σπιτικο,
  • 1 κρεμμυδι,
  • 1 1/2 φλυτζ.τσαγιου τυρια διαφορα,
  • 1 αυγο,
  • βουτυρο η λαδι,
  • αλατι,πιπερι,
  • κολιαντρο τριμμενο
Οδηγίες
  1. Βραζουμε και στραγγιζουμε τα μακαρονια.
  2. Ετοιμαζουμε τον κιμα στο τηγανι, τσιγαριζουμε το κρεμμυδακι σε λιγο λαδι και σπαμε μεσα τον κιμα μας.
  3. Σε μια σουφλιερα η βαθυ ταψι ανακατευουμε τα μακαρονια με τον κιμα, την μια φλυτζανα πουρε, τα τυρια, το αυγο, το αλατι, το πιπερι, το κολιαντρο, λιγο βουτυρο και σκεπαζουμε με τον υπολοιπο πουρε.
  4. Εαν θελουμε ριχνουμε επανω τριμμενο κεφαλοτυρι, ψηνουμε 30 λεπτα σε 180 βαθμους αερα, στο ενδιαμεσο σκεπαζουμε με αλουμινοχαρτο.
Λίγα μυστικά ακόμα

Η σουφλιερα δεν τα παιρνει ολα τα μακαρονια, σε ταψι βαθυ μπορουμε να τα βαλουμε ολα, αφηνουμε λιγα και τα κανουμε μακαρονοσαλατα.

Εαν θελουμε βαζουμε μεσα και μια κρεμα γαλακτος