Red Velvet Cheesecake Brownies

recipe image
Προστέθηκε από vasiliki ver, Τρίτη, 04 Φεβρουάριος 2014
Περιγραφή

Πανέμορφο τσιζ κέικ με φυσικό χρώμα παντζαριού. Ακολούθησα αυτό το κέικ με φυσικό χρώμα γι αυτό δεν είναι έντονο το κόκκινο.

Συστατικά
Στα γρήγορα
Γλυκά
Άλλες κατηγορίες

•2 φλ. αλεύρι,

•1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ,

•1 φλ. βιτάμ soft,

•1 1/2 φλ. ζάχαρη,

•1/4 φλ. κακάο (3 κ.σ.),

•2 αυγά,

•1/2 κ.γλ. εκχύλισμα βανίλιας ή 2 βανίλιες,

•1 κουταλιά της σούπας κόκκινο χρώμα ή εναλλακτικά 1 φλ. πολτοποιημένα βραστά παντζάρια,

•1 κ. γλ. λευκό ξύδι,

•1/2 κ. γλ. αλάτι.

Για τη γέμιση:

•200 γρ. τυρί κρέμα,

•3 κ.σ. ζάχαρη,

•1 αυγό,

•βανίλια.

Οδηγίες
  1. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε καλά ένα ταψάκι 24 εκ.
  2. Ενώνουμε σε μπολ αλεύρι, μπέικιν, κακάο, αλάτι και βανίλιες.
  3. Πολτοποιούμε τα παντζάρια στο μούλτι, ρίχνουμε το ξύδι και χυμό 1/2 λεμονιού, ανακατεύουμε να ενωθούν τα υλικά. Αν βάλουμε χρώμα ζαχαροπλαστικής δεν ακολουθούμε αυτό το βήμα.
  4. Χτυπάμε το βιτάμ με τη ζάχαρη καλά, προσθέτουμε τα αυγά 1-1 να ενσωματωθούν στο μείγμα. Αν ΔΕΝ βάλετε τα παντζάρια σε αυτό το σημείο θα προσθέσετε το χρώμα. Ρίχνουμε τα παντζάρια συνεχίζοντας το χτύπημα. Τέλος προσθέτουμε σιγά σιγά το μείγμα αλεύρι-κακάο χτυπάμε να αποκτήσουμε παχύ μείγμα, αφαιρούμε 3/4 φλ. από το μείγμα. Ρίχνουμε το υπόλοιπο μείγμα στο ταψάκι μας, στρώνουμε καλά.
  5. Χτυπάμε στο μίξερ όλα μαζί τα υλικά της γέμισης, ρίχνουμε πάνω από το κέικ , το στρώνουμε σε όλη την επιφάνεια. Απάνω ρίχνουμε κουταλιές το μείγμα που κρατήσαμε (3/4 φλ.) και με ένα μαχαιράκι στριφογυρίζουμε να σχηματίσουμε σχέδια-νερά.
  6. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 30-40 λεπτά, δοκιμάζοντας πάντα με οδοντογλυφίδα ή ξυλάκι. Αφήνουμε να κρυώσει και ξεφορμάρουμε το κέικ μας.

 

Λίγα μυστικά ακόμα

Εμένα το κέικ ψήθηκε στα 45 λεπτά λόγω των παντζαριών. Αν θέλετε το έντονο κόκκινο χρώμα θα βάλετε 1 κ.σ. γεμάτη κόκκινο χρώμα σε πάστα.

Η συνταγή εδώ και εδώ