Tούρτα φράουλας

recipe image
Προστέθηκε από Hlianna, Κυριακή, 17 Μάιος 2009 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 6 χρήστες ψήφισαν
Περιγραφή

Μια πολύ ελαφριά τούρτα, ανάμεσα σε μους και μπαβαρουάζ. Δε θέλει ψήσιμο!

 

Συστατικά

 

  • 1 κουτί γάλα εβαπορέ που έχει μπει για μια ώρα στην κατάψυξη
  • ¾ κούπας νερό
  • 1 κουτί ζελέ φράουλα
  • 1 κούπα φράουλες φρέσκες ψιλοκομμένες
  • 1 + ¼ κούπας ζάχαρη
  • 1, 5 κούπα μπισκότα digestive τριμμένα στο μούλτι
  • 1 κούπα αμύγδαλα ασπρισμένα που έχουμε ψιλοκόψει και καβουρντίσει.
  • 9 κ.σ. λιωμένο βούτυρο ή μαργαρίνη
  • 1 κούπα μαρμελάδα φράουλα ή σάλτσα φράουλας.

 

Οδηγίες

Για το ζελέ

1. Ζεσταίνω το νερό , προσθέτω το ζελέ με τη ζάχαρη και ανακατεύω να διαλυθούν.
2. Το βάζω στο ψυγείο να γίνει ελαφρά παχύρευστο.
Για τα μπισκότα
3. Ανακατεύω σε μπολ τα μπισκότα με το αμύγδαλο.
4. Ραντίζω το βούτυρο και ανακατεύω πάλι.


Για την κρέμα
5. Χτυπώ στο μίξερ για 3 λεπτά δυνατά το εβαπορέ να αφρατέψει και να πήξει.
6. Προσθέτω το ζελέ και χτυπώ ώσπου να αφρατέψει.
7. Στο τέλος ανακατεύω απαλά και τις κομμένες φράουλες.

8. Σε μια βουτυρωμένη φόρμα με κούμπωμα, στρώνω το μείγμα των μπισκότων .
9. Πάνω ρίχνω την κρέμα
10. Βάζω στο ψυγείο να σταθεί αρκετές ώρες να πήξει. Καλύτερα να μπει αποβραδίς. Όσο μένει γίνεται καλύτερη.
11. Όταν είναι έτοιμη, την ξεφορμάρω και την περιχύνω με τημαρμελάδα φράουλα


12. Στολίζω με φρέσκες φράουλες!!

Καλή επιτυχία!!

Λίγα μυστικά ακόμα

Για μία φόρμα Νο 26 με κούμπωμα.