Ρολό φράουλας ριγέ

recipe image
Προστέθηκε από vasiliki ver, Πέμπτη, 27 Μάρτιος 2014
Περιγραφή

 

Πολύ εμφανίσιμο δίχρωμο ρολό φράουλας.

 

Συστατικά

Για το παντεσπάνι:

  • 80 γρ. φαρινάπ,
  • 30 γρ. άχνη,
  • 60 ml γάλα,
  • 40 ml λάδι,
  • 3 κρόκους αυγών,
  • 1 κ.γλ. εκχύλισμα βανίλιας ή 1 φακελάκι,
  • 1 κ.γλ. κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής.

Για την μαρέγκα:

  • 3 ασπράδια αυγών,
  • 30 γρ. άχνη,
  • 1 κ. κόρν φλάουρ ή κρέμα ζαχαροπλαστικής για βράσιμο.

Σιρόπι:

  • 50 γρ. άχνη,
  • 50 γρ. νερό,
  • 1 κ.σ. λικέρ.

Γέμιση-σαντυγί:

  • 1 κουτί μεταλλικό morfat καλά παγωμένο,
  • 1 φλ. άχνη,
  • 1 βανίλια,
  • 6-8 φράουλες.
Οδηγίες
  1. Χτυπάμε στο μίξερ τους κρόκους με την άχνη πολύ καλά να ασπρίσει το μείγμα. Ρίχνουμε το λάδι, γάλα και βανίλια μαζί, συνεχίζουμε σε μέτρια ταχύτητα, προσθέτουμε τέλος τη φαρίνα κοσκινισμένη. Χωρίζουμε το μείγμα σε 2 μπολ, ρίχνουμε το χρώμα στο ένα μπολ.
  2. Για την μαρέγκα χτυπάμε πολύ καλά τα ασπράδια, προσθέτουμε άχνη και κόρν φλάουρ ή την κρέμα συνεχίζοντας να χτυπάμε 5 λεπτά μέχρι να σφίξει το μείγμα. Ενσωματώνουμε την μαρέγκα μοιράζοντάς την στα δύο μπολ με το μείγμα ,ανακατεύουμε απαλά με σπάτουλα.
  3. Σε τετράγωνο ταψί στρώνουμε λαδόκολλα, την λαδώνουμε ελαφρά. Γεμίζουμε 2 σακούλες ζαχαροπλαστικής, την μια με το λευκό μείγμα, την δεύτερη με το κόκκινο, ρίχνουμε πρώτα το λευκό μείγμα διαγώνια σε λωρίδες αφήνοντας κενό μεταξύ τους. Κάνουμε ανάμεσα και τις κόκκινες λωρίδες προσπαθώντας να μην καλύπτουμε τις λευκές.
  4. Ψήνουμε στους 170ο για 10 λεπτά, βγάζουμε και αναποδογυρίζουμε σε πετσέτα πασπαλισμένη με άχνη, τυλίγουμε σε ρολό και αφήνουμε να κρυώσει.
  5. Για το σιρόπι βάζουμε το νερό με την άχνη σε κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά για λίγο, μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Αφήνουμε να κρυώσει, ρίχνουμε το λικέρ να αρωματιστεί.
  6. Αφού κρυώσει το παντεσπάνι μας, το ξετυλίγουμε, με πινέλο περνάμε όλη την επιφάνεια με το σιρόπι.
  7. Για την γέμιση χτυπάμε πολύ καλά τα υλικά της σαντιγύς, απλώνουμε σε όλη την επιφάνεια. Βάζουμε στο κέντρο τις φράουλες πασπαλισμένες με άχνη ή αφήνοντάς τες για 5 λεπτά σε λικέρ, τυλίγουμε σε ρολό. Αφήνουμε στο ψυγείο τυλιγμένο με μεμβράνη να κρυώσει καλά.

 

Λίγα μυστικά ακόμα

Φτιάχνοντάς το είδα πως η χρειάζεται περισσότερη φαρίνα,100 γρ. σίγουρα ώστε το μείγμα να γίνει πιο πηχτό και να γίνουν οι λωρίδες σταθερές. Επίσης μπορούμε να σχεδιάσουμε διαγώνιες λωρίδες από την ανάποδη της λαδόκολλας με μαρκαδόρο ή στυλό ώστε να έχουμε ισοπαχείς λωρίδες, εμένα μου "ξέφυγαν" λίγο. Θα προσπαθήσω και πάλι να το φτιάξω γιατί μας άρεσε πολύ ακολουθώντας τις συμβουλές που δίνω.