Κέικ ταψιού γεμιστό με Κρέμα

recipe image
Προστέθηκε από georgia2783, Σάββατο, 10 Μάιος 2014
Περιγραφή

 Αφράτο γεμιστό κέικ!

Συστατικά
Στα γρήγορα
Γλυκά
Άλλες κατηγορίες

Για το κέικ

  • 300γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 100 γρ. γάλα
  • 65 γρ.Ελαιολαδο
  • 65 γρ. σπορέλαιο
  • 200 γρ ζάχαρη
  • 4 αυγά
  • 2 βανίλιες
  • 1 φακελάκι μπέικιν
  • 1 πρέζα αλάτι
  • Ξύσμα ενός λεμονιού

Για την κρέμα

  • 500 γρ. γάλα
  • 100 γρ. ζάχαρη
  • Ένα φακελάκι Άνθος Αραβοσίτου (Βανίλια) που βράζουμε για πουτίγκα
  • 1 αυγό (μονο τον Κρόκο)
  • 4 βανίλιες
  • Ξύσμα ενός λεμονιού
Οδηγίες
  1. Ετοιμάζουμε την κρέμα: Σε μια κατσαρολα βαζω το γαλα, (κραταω λιγο για να διαλυσω το Ανθος Αραβοσιτου )και το ζεσταινω.
  2. Στο γαλα που εχω κρατησει σε ενα μπολ, ρίχνω τη ζαχαρη, το φακελακι Ανθος Αραβοσιτου, τις Βανιλιες, ανακατεύω να διαλυθουν καλα και προσθετω και τον κροκο αυγου.
  3. Μολις δω οτι το γαλα αρχιζει να βραζει στην κατσαρόλα, ρίχνω την κρεμα του μπολ και ανακατευω συνεχώς να μην κολλησει σε μετρια φωτια, το αφηνω να παρει 2-3 βρασεις και να πήξει. Τότε το παιρνω απο την φωτια και το βαζω στην ακρη και μερικες φορες το ανακατευω να μην πιασει πετσα.
  4. Για το κέικ: Σε ενα μπολ βαζω το λαδι, τη ζαχαρη , αυγά , βανίλιες, γάλα και το λάδι , τα χτυπώ πολύ καλα στο μίξερ για 10 λεπτά  και προσθετω το αλευρι, το μπεικιν, σε χαμηλή ταχύτητα και ειναι ετοιμο για το φουρνο.
  5. Αλειφουμε ενα ταψακι 23Χ32 με βουτυρο, το πασπαλιζουμε με αλευρι (η αλεσμενα αμυγδαλα αν εχουμε περισσα) βαζουμε τη ζυμη μεσα και με ενα κουταλι μοιραζουμε την κρεμα βανιλια κουταλια-κουταλια πανω στην ζυμη.
  6. Το βαζουμε σε προθερμασμενο φουρνο στους 180 για 30 λεπτα περίπου . Το αχνίζουμε όταν κρυωσει αν θελουμε.
Λίγα μυστικά ακόμα

 

Η συνταγη αυτη ειναι απο το Olgas cuisine με δικες μου αλλαγες στην κρεμα και στην ζυμη.