Σπάμε τα μπισκότα στο μούλτι, ανακατεύουμε με το χέρι το βούτυρο στα μπισκότα και το απλώνουμε πατώντας ελαφρά σε ένα πυρέξ μεγέθους 20 χ 33 περίπου.
Με το μίξερ χτυπάμε τη κρέμα γάλακτος την υγρή να αφρατέψει και να γίνει σαντιγί. Αν χτυπήσουμε τις μόρφατ τις κρύες, τότε θα βοηθούμε το χτύπημα και με μερικές κουταλιές της σούπας γάλα, για 5 λεπτά να γίνει αφράτη η σαντιγί, ενδιάμεσα σταματάμε το μίξερ και καθαρίζουμε τα τοιχώματα με μια σπάτουλα και συνεχίζουμε το χτύπημα.
Βγάζουμε από το μίξερ τη σαντιγί και την αφήνουμε στην άκρη και βάζουμε μέσα στο μπολ του μίξερ, το τυρί, το φυστικοβούτυρο και την άχνη και τα χτυπάμε λίγα λεπτά να γίνει ομοιόμορφη η κρέμα αυτή.
Σταματάμε το μίξερ και ανακατεύουμε στο μπολ με μια σπάτουλα τη σαντιγί με προσοχή και με απαλές κινήσεις από κάτω προς τα πάνω, ώστε να ακοκτίσουμε μια όμορφη και αφράτη κρέμα.
Ρίχνουμε την κρέμα πάνω στα μπισκότα, ισιώνουμε και βάζουμε για 2 ώρες το λιγότερο το γλυκό στο ψυγείο.
Όταν θα σερβίρουμε, περιχύνουμε το γλυκόμας με σιρόπι σοκολάτας, που το σπιτικό ειναι πολύ καλύτερο από του εμπορίου.