Χτυπάμε στο μούλτι την ντομάτα, το τζίντζερ, το λεμόνι, το γιαούρτι και τις σκελίδες σκόρδο.
Σε τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε το κοτόπουλο με τις πιπεριές, το πιπέρι, αλάτι και 1 σκελίδα σκόρδο ολόκληρη, που θα αφαιρέσουμε στο τέλος, για 5-6 λεπτά.
Μόλις ψηθεί το κοτόπουλο ρίχνουμε στο τηγάνι το μείγμα με το γιαούρτι που χτυπήσαμε στο μούλτι. Ανακατεύουμε και αφήνουμε τη σάλτσα να μαγειρευτεί σε μέτρια φωτιά για 4-5 λεπτά. Η σάλτσα κοτόπουλου είναι έτοιμη. Σερβίρουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Μπορούμε να ρίξουμε μέσα τα μακαρόνια που έχουμε ήδη βράσει, να τα ανακατέψουμε και να σερβίρουμε αμέσως.
Αν δεν σερβίρουμε αμέσως, τότε παραλείπουμε το ανακάτεμα της σάλτσας με το ζυμαρικό.