Μπριζόλες στη γάστρα με ντομάτα και φέτα

recipe image
Προστέθηκε από vasiliki ver, Δευτέρα, 08 Σεπτέμβριος 2014
Περιγραφή

Η ντομάτα κάνει τις μπριζόλες μας ζουμερές και η φέτα με την πιπεριά δίνει μια πικάντικη γεύση!

 

Συστατικά
Στα γρήγορα
Κυρίως Πιάτα
Άλλες κατηγορίες
Σερβίρει
2 άτομα
  • 2 μεγάλες μοσχαρίσιες μπριζόλες,
  • 1 πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη,
  • φέτες ντομάτας(περίπου 2 μέτριες),
  • θρούμπη ή ρίγανη,
  • αλατοπίπερο,
  • φέτα σκληρή(τυρί)
  • χυμό από μισό λεμόνι,
  • λάδι.
Οδηγίες
  1. Πλένουμε, στραγγίζουμε τις μπριζόλες μας, αλατοπιπερώνουμε και τις αλείφουμε καλά με λάδι.
  2. Τις βάζουμε σε πυρέξ, κατά προτίμηση με καπάκι, ρίχνουμε θρούμπη, το χυμό λεμόνι, την πιπεριά ψιλοκομμένη και σκεπάζουμε τις μπριζόλες με φέτες ντομάτας και από πάνω φέτες τυρί.
  3. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για περίπου 1 ώρα στον αέρα και 1 1/2 ώρα στις αντιστάσεις, μέχρι το κρέας να μαλακώσει αρκετά αλλά να είναι ζουμερό.

Λίγα μυστικά ακόμα

Εγώ έφτιαξα χοιρινές μπριζόλες, τις έβαλα στο ταψί του φούρνου μου και τα πρώτα 30' το σκέπασα με αλουμινόχαρτο, μετά το αφαίρεσα να πάρει χρώμα.

Τις πιπεριές τις έβαλα σε μπαστουνάκια ,επίσης πρόσθεσα πατάτες που ψήθηκαν μαζί.

Η συνταγή από εδώ