Άνοιγμα φύλλου γρήγορα και έξυπνα

recipe image
Προστέθηκε από BarBarBar, Δευτέρα, 06 Οκτώβριος 2014
Περιγραφή

Έξυπνος τρόπος έτσι ώστε να ανοίγουμε ένα μόνο φύλλο και να φτιάχνουμε μια ολόκληρη πίτα.

Συστατικά
Στα γρήγορα
Ορεκτικά
Άλλες κατηγορίες
Φτιάχνει
1 λαμαρίνα της κουζίνας
  • 4 ποτήρια αλεύρι
  • 1 1/2 ποτήρι νερό
  • 1 φλ. του καφε ελαιόλαδο η βούτυρο
  • λίγο ξύδι
  • αλάτι
  • νισεστέ για το άνοιγμα
  • λαδι για το ταψι και για ενδιαμεσα στα φυλλα, αφου βεβαια τα ανοιξουμε, προσοχη οταν τα ανοιγουμε δεν βαζουμε καθολου λαδι
Οδηγίες
  1. Κανουμε μια λακκουβα στο αλευρι μας και ριχνουμε σιγα σιγα τα υγρα μας υλικα, ζυμωνουμε καλα και αφηνουμε 60 λεπτα να ξεκουραστει το ζυμαρι μας.
  2. Βαζουμε μπολικο νισεστε στο ξυλο μας και ανοιγουμε τα 6 μπαλακια σε μικρα φυλλα, βαζουμε αναμεσα μπολικο νισεστε και αρχιζουμε και ανοιγουμε το φυλλο μας, προσεχουμε τις ακρες να μην κολλησουν και βαζουμε νισεστε.
  3. Εχουμε ετοιμο το ταψακι μας λαδωμενο και αρχιζουμε να ξεκολλαμε τα φυλλα μας ενα ενα και να τα στρωνουμε στο ταψι μας αφου τα λαδωνουμε ή τα βουτυρωνουμε ενδιαμεσα
  4. Το φυλλο πρεπει να ειναι μεγαλυτερο απο το ταψι μας, ετσι ωστε οταν το στρωνουμε μεσα να κανει πλισε
  5. Γεμιση βαζουμε ο,τι θελουμε

Λίγα μυστικά ακόμα

Για την λαμαρινα της κουζινας

Εαν δεν εχετε νισεστε βαλτε κορν φλαουρ,ποτε ομως αλευρι

Η έξυπνη τυρόπιτα