Καλαμάρια γεμιστά με ρύζι

recipe image
Προστέθηκε από bhsaria58, Δευτέρα, 25 Μάιος 2009 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 4 χρήστες ψήφισαν
Περιγραφή

Είναι μια πολύ νόστιμη συνταγή και νηστίσιμη !

Συστατικά
Στα γρήγορα
Ορεκτικά
Κυρίως Πιάτα
Άλλες κατηγορίες
Φτιάχνει
4-5 άτομα
  • 12 καθαρισμένα μέτρια καλαμαράκια
  • 1 κρεμμύδι ξερό
  • 2-3 κρεμμυδάκια φρέσκα
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 12 κ.γ. ρύζι Καρολίνα
  • 1 ποτ.κρ. λευκό κρασί
  • 1 κουταλιά ταμπάσκο
  • 1 κουταλιά μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 κουταλιά μάραθο ή άνηθο ψιλοκομμένο
  • 1/2 λίτρο ζωμό λαχανικών
  • 2 πιπεριές κόκκινες ψιλοκομμένες
  • ½ λεμόνι χυμό
  • 2 κ.σ. πολτό ή 1 φλ.ντομάτα σάλτσα (προαιρετικά)
  • Λάδι
  • Αλάτι, πιπέρι
Οδηγίες
  1. Πλένετε τα καλαμαράκια, χωρίζετε το σώμα από τα πλοκάμια και αφήνετε το σώμα ολόκληρο.
  2. Αφαιρείτε τα πτερύγια.
  3. Σε ένα μπώλ ψιλοκόβετε τα κρεμμυδάκια, τα πτερύγια και τα σοτάρετε σε 5 κουταλιές λάδι.
  4. Προσθέστε το ρύζι και ανακατεύεται για 1 λεπτό ακόμη.
  5. Ρίξτε το μισό κρασί, το μισό μαϊντανό, μισό μάραθο, ταμπάσκο και τη 1 σκ.σκόρδο λιωμένη.
  6. Ρίξτε λίγο απο το ζωμό και λίγο αλάτι (προσοχή στο αλάτι γιατί εχει και ο ζωμός), βράστε για 1-2 λεπτά και σβήστε τη φωτιά.
  7. Αφήνετε να κρυώσει λίγο η γέμιση και μοιράζετε το μείγμα μέσα στις σακούλες των καλαμαριών(ένα γεμάτο κουταλάκι) και κλείστε τες με μια οδοντογλυφίδα.
  8. Ζεστάνετε 4 κουταλιές λάδι σε μια φαρδιά κατσαρόλα, βάλτε μέσα τα καλαμαράκια και τα πλοκάμια και σοτάρετε τα για 1 λεπτό ανακατεύοντας.
  9. Ρίξτε το υπόλοιπο κρασί, το υπόλοιπο ζεστό ζωμό, το υπόλοιπο σκόρδο, μαϊντανό, μάραθο, ταμπάσκο και το λεμόνι αν τα θέλετε άσπρα.
  10. Ρίξτε λίγο αλάτι και πιπέρι, σκεπάστε το σκεύος και βράστε το φαγητό σε χαμηλή φωτιά για 40 λεπτά περίπου.
  11. Αν θέλετε όμως να τα κάνετε κοκκινιστά και να προσθέσετε τον πολτό ή την έτοιμη σάλτσα.
Λίγα μυστικά ακόμα