Μπισκότα Καντά

recipe image
Προστέθηκε από Νει, Τετάρτη, 03 Δεκέμβριος 2014
Περιγραφή

Γλυκά ρολά που μοιάζουν με κρουασάν γεμιστά!

Συστατικά

Για τη ζύμη

  • 4 κροκους ,
  • ½ κ γ σόδα,
  • 250 γρ. νερό ,
  • 200 γρ. κρέμα γάλακτος ,
  • 4 κ σ ξύδι,
  • 800 γρ. αλεύρι ,
  • 400 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου

Για τη γέμιση :

  • 100 γρ. φυτινη ,
  • 200 γρ. ζάχαρη άχνη ,
  • 100 γρ. αλεύρι ,
  • 2 βανίλιες

Για το άλειμμα 200 γρ. βούτυρο

Οδηγίες
  1. Για τη γέμιση: τριβουμε και ανακατεύουμε τα υλικά καλά.
  2. Για τη ζύμη: Βούτυρο και αλεύρι μαζι το ανακατεύουμε τρίβοντας, κανουμε λακούβα και βάζουμε ολα τα υλικά και κανουμε τη ζύμη μας.
  3. Την κόβουμε στα τρια για να κάνουμε 3 ρολά και τη βάζουμε στο ψυγείο 1 ώρα.
  4. Μετά βγάζουμε, ανοίγουμε 3 φύλλα, αλείφουμε με βούτυρο όλα τα φύλλα , οποτε μας χρειαζεται 200 γρ βούτυρο ακόμα για το άλειμμα.
  5. Μετά από κάθε άλειμμα το αφηνουμε τουλάχιστον 1/2ωρα να ξεκουράζεται η ζύμη.
  6. Ανοίγουμε φύλλο βάζουμε στο κάθε ένα το 1/3 της Γεμισης, και τυλιγουμε ρόλο. ‘Ετσι έχουμε 3 ρολά.
  7. Απο πανω απλώνουμε κρόκο αυγού και τα κόβουμε σε κομματάκια
  8. ψηνουμε σε 200 βαθμούς, μεχρι να ροδιζουν καλα, πρεπει να ειναι πολυ τραγανο.

Λίγα μυστικά ακόμα