Πιανουμε την μαγια με το χλιαρο νερο και λιγη ζαχαριτσα, την σκεπαζουμε σε ζεστο μερος και σε 15 λεπτα ειναι ετοιμο. Εχουμε ολα τα υλικα μας ζεστα.
Μεσα στην λεκανη που θα τα ζυμωσουμε (κι αυτη ζεστη) χτυπαμε με το πηρουνι τα αυγα μας. Σε ενα κατσαρολακι βραζουμε το γαλα και ριχνουμε μεσα την ζαχαρη και τα μυρωδικα μας, μολις διαλυθουν καλα ριχνουμε σιγα σιγα ανακατευοντας δυνατα μεσα στα αυγα μας, προσθετουμε το αλευρι μας και την ανεβασμενη μαγια.
Αρχιζουμε να ζυμωνουμε απαλα εχοντας διπλα μας το βουτυρο για ποτισμα, διπλωνουμε την ζυμη μας απαλα βουτωντας τα χερια μας στο βουτυρο μεχρι να τελειωσει, διπλωνοντας την ζυμη μας εγκλωβιζουμε μεσα αερα.
Σταυρωνουμε το ζυμαρι μας, σκεπαζουμε με μεμβρανη και βαζουμε σε ζεστο μερος μεχρι να φουσκωσουν καλα 1 με 1 1/2 ωρα ειναι αρκετη εαν ειναι σε ζεστο μερος.
Ετοιμαζουμε τα ταψια μας (να ειναι ζεστα) βαζοντας στον πατο χαρτι ψησιματος, βαζουμε μεσα απαλα τις βασιλοπιτες χωρις να ξαναζυμωσουμε, απλα κοβουμε με τα χερια μας ενα κομματι και το διπλωνουμε απαλα προς τα μεσα και προς τα κατω κλεινοντας παλι τον αερα μεσα ετσι ωστε να γινει μια μπαλα.
Αφηνουμε τα ταψια σε ζεστο χωρο, το πρωτο που θα ψησουμε πιο κοντα στην φωτια τα αλλα πιο μακρυα αναλογα με την σειρα που θα τα ψησουμε, αυτο το κανουμε για να μην μας περασει το ζυμαρι δηλ.ν αρχισει αντιστροφη μετρηση και να αρχισουν να καθονται.
Αλειφουμε με κροκκο αυγου διαλυμένο με λιγο γαλα, απο πανω βαζουμε σουσαμι η αμυγδαλο. Ψηνουμε σε 180 βαθμους για 30-35 λεπτα στο ενδιαμεσο βαζουμε αλουμινοχαρτο για να μην μας αρπαξει, βυθιζουμε ενα μαχαιρι και εαν βγει καθαρο εχει ψηθει, προσοχη να μην παραψηθει, πρεπει να την νοιωθουμε νωπη διοτι καθε μερα που θα περναει θα χανει υγρασια.
Τυλιγουμε σε μεμβρανη αφου κρυωσουν και φυλαμε σε δροσερο μερος