Πλένουμε και σκουπίζουμε καλά τα κομμάτια του κουνελιού. Τα αλευρώνουμε ελαφρά.
Σε κατσαρόλα ζεσταίνω λίγο από το λαδι σε δυνατή φωτιά και σοτάρω τα κομμάτια του κουνελιού σε δόσεις, μέχρι να ροδίσουν καλά από όλες τις μεριές .
Τα αφαιρώ και προσθέτω τα κρεμμύδια και τα μανιτάρια, σοτάρω μέχρι να μαλακώσουν .
Προσθέτω τα κομμάτια του κουνελιού, συνεχίζω το σοτάρισμα για λίγο και σβήνω με το κρασί και το χυμό λεμονιού, αφήνω λίγο να εξατμιστεί το αλκοόλ και προσθέτω το υπόλοιπο ελαιόλαδο, τη δάφνη, τη μουστάρδα, τη ρίγανη, αλάτι και πιπέρι.
Προσθέτω ζεστό νερό μέχρι να καλύψει πλήρως τα κομμάτια και ψήνω σε μέτρια φωτιά, για 1 με 1 ½ ώρα, μέχρι το κρέας να μαλακώσει καλά και να μείνει με το λαδάκι του.