Κουνέλι ριγανομουσταρδάτο

recipe image
Προστέθηκε από Hlianna, Τρίτη, 17 Φεβρουάριος 2015
Περιγραφή

Νόστιμο φτιαγμένο και έτσι το κουνελάκι μας με κρασί, λεμόνι, μανιτάρια και μουστάρδα.

Συστατικά
Στα γρήγορα
Κυρίως Πιάτα
Άλλες κατηγορίες
  • 1 κουνέλι κομμένο σε μερίδες
  • 1 κούπα αλεύρι
  • ½ κούπα λάδι
  • 2 ξερά κρεμμύδια ψιλ/να
  • Μανιτάρια σε φετάκια
  • 1 κούπα λευκό κρασί
  • Χυμό από 2 λεμόνια
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 1 κουτ. σούπας πικάντικη μουστάρδα
  • λίγη ξερή ρίγανη
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Οδηγίες
  1. Πλένουμε και σκουπίζουμε καλά τα κομμάτια του κουνελιού. Τα αλευρώνουμε ελαφρά.
  2. Σε κατσαρόλα ζεσταίνω λίγο από το λαδι σε δυνατή φωτιά και σοτάρω τα κομμάτια του κουνελιού σε δόσεις, μέχρι να ροδίσουν καλά από όλες τις μεριές .
  3. Τα αφαιρώ και προσθέτω τα κρεμμύδια και τα μανιτάρια, σοτάρω μέχρι να μαλακώσουν .
  4. Προσθέτω τα κομμάτια του κουνελιού, συνεχίζω το σοτάρισμα για λίγο και σβήνω με το κρασί και το χυμό λεμονιού, αφήνω λίγο να εξατμιστεί το αλκοόλ και προσθέτω το υπόλοιπο ελαιόλαδο, τη δάφνη, τη μουστάρδα, τη ρίγανη, αλάτι και πιπέρι.
  5. Προσθέτω ζεστό νερό μέχρι να καλύψει πλήρως τα κομμάτια και ψήνω σε μέτρια φωτιά, για 1 με 1 ½ ώρα, μέχρι το κρέας να μαλακώσει καλά και να μείνει με το λαδάκι του.