Το Ψωμάκι της μαϊμούς και νηστίσιμο

recipe image
Προστέθηκε από Νει, Δευτέρα, 16 Μάρτιος 2015
Περιγραφή

Η νηστίσιμη εκδοχή του γλυκού αυτού. Άλλαξα το γάλα με νερό και αντί για βούτυρο έβαλα λάδι. Το αυγό το αφαίρεσα τελείως.

Συστατικά

Η κανονική συνταγή του ψωμιού της μαϊμούς

  • 1και 1/2 κ σ Μαγια ξερή ,
  • 1/2 κούπα νερό ,
  • 1 κούπα γάλα ,
  • 1/4 κούπας βουτυρο ,
  • 1/2 κούπα ζαχαρη ,
  • 4-5 κούπες αλεύρι ,
  • 1 κ. γλ. αλατι ,
  • 1 αυγό

Γέμιση

  • 1/2 κούπα βουτυρο,
  • 1/2 κούπα ζαχαρη καστανή η άσπρη ,
  • 1/2 κούπα σταφίδες μαύρες ,(μπορούμε κ καρύδια χοντροκοπανισμένα)
Οδηγίες
  1. Ζεσταίνουμε νερό , γάλα και βουτυρο μεχρι 40 β. Ανακατεύουμε Μαγια , αλατι, ζαχαρη και 4 κούπες αλεύρι.
  2. Ρίξε τα υγρά υλικά και ζυμώστε η με γάντζο η με τα χερια , προσθέτουμε όσο αλεύρι χρεαστει για να γίνει μια ζύμη που να μην κολλάει στα δάχτυλα, ζημώνεις 8-10'
  3. Αφηνουμε σε ζεστό μέρος να διπλασιαστεί περίπου 30', μετα τα κόβουμε σε μικρά μπαλάκια σε μέγεθος μικρού αυγού . Ανακατεύουμε τη γέμιση ,βουτυρο , ζαχαρη , κ σταφίδες .
  4. Στρώνουμε μια στρώση ζύμη, απο πανω περιχύνεις λίγη από τη γέμιση, ξανα δεύτερη στρώση, παλι τη γέμιση μεχρι να τελειώσει ζύμη κ γέμιση.
  5. Καλυψτε τη φόρμα με μεμβράνη κ αφήστε για 40'να φουσκώσει .
  6. Ψήνουμε στους 180 β. για 40-50 λεπτά .

Λίγα μυστικά ακόμα

Αφηνουμε να κρυωσει κ τα κόβουμε σε μπαλάκια.