Βάζεις 2 ποτηράκια ρύζι Καρολίνα με 2 κ σ αλάτι σε λεκάνη ρίχνεις καυτό νερό ανακατεύεις το αφήνεις 5 λεπτα, μετά το στραγγίζεις ( αυτο το κόλπο κανει το ρυζι να ειναι μετα σπυρωτό και οχι λαπά ) και το πλένεις μέχρι να βγαίνει το νερό καθαρό.
Βάζεις το λάδι στο τηγάνι η κατσαρόλα. Ρίχνεις τη μανέστρα και την καβουρντιζεις να ξανθύνει, μετά ρίχνεις 1 κ σ βούτυρο και το ρύζι, ανακατεύουμε λιγο να σωταριστουν ολα μαζι.
Αλάτι, πιπέρι και νερό καυτό μέχρι να σκεπαστει καλα, ρίχνεις και το ζελεδακι και βράζεις για 20 λεπτα, κοιτάς και απο λιγο αν χρειαστεί λιγο νερό ακόμη.