Μείγμα για κρέπες: 250 γρ αλευρι, αβγά, 1/2 κ γ αλατι , γαλα, τα χτυπαμε λιγο με το μιξερ να ενωθούν και να γινει ενα μειγμα. Το αφηνουμε για 10-20 λεπτα.
Πλένουμε τα σπαραγγια και κοβουμε μονο το κατω κοτσάνι. Δεν θελουν καθάρισμα γιατι ειναι πολυ τρυφερά τα πράσινα σπαραγγια καμία σημασία με τα άσπρα.
Βαζουμε σε κατσαρολα το βουτυρο και τα 20 γρ αλευρι ,ανακατεύουμε ριχνουμε τον ζωμο λαχανικα και αφηνουμε σε σιγανή φωτια να παρει μια δυο βρασεις για 5 λεπτα. Ριχνουμε την κρεμα γαλακτος η Creme fraiche .αλατι, πιπερι, χυμο λεμονι, άνηθο δοκιμαζουμε. Κρατάμε την σαλτσα ζεστη
Βραζουμε τα σπαραγγια σε νερο και αλατι για μονο 8 λεπτα. Σε τηγανι βαζουμε λαδι και Τηγανίζουμε 8 κρέπες μια μετα την άλλη. Κοβουμε το σολομο σε λωρίδες κρατάμε μερικες για ντεκόρ και τις ριχνουμε στη σαλτα, ριχνουμε και τον ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Σερβιρουμε τις κρέπες με την σαλτσα και τα σπαραγγια γαρνιρισμένες με μερικες λωρίδες σολομο, μαιντανο και φετα λεμονι.