Κέικ Μαρμαρέ

recipe image
Προστέθηκε από Bianka, Παρασκευή, 29 Μάιος 2015
Περιγραφή

Κλασσικό κέικ, διαχρονική αξία!

Συστατικά
Στα γρήγορα
Γλυκά
Άλλες κατηγορίες
  • 300 γρ μαργαρίνη, εγω εβαλα μαργαρίνη SANELLA
  • 300 γρ ζαχαρη
  • 1 βανιλια
  • 6 αβγά μέτρια, αν ειναι μικτά βάλτε 1 παραπάνω
  • 450 γρ Αλευρι με
  • 1 μπεκιν ανακατεμένο και κοσκινισμένο
  • 1 τσιμπια αλατι
  • 150 ml Γάλα
  • 30 γρ κακαο
Οδηγίες
  1. Αναβουμε τον φουρνο στους 180 °C αντίσταση η Αερα 160 °C. Παίρνουμε μια φορμα για κεικ την βουτυρωνουμε και πασπαλίζουμε με αλευρι.
  2. Βαζουμε τη ζαχαρη, τη βανιλια σε λεκάνη του μιξερ με την μαργαρίνη και την χτυπαμε με το μιξερ αρκετα μεχρι να ασπρίσει. Ριχνουμε σιγα σιγα ενα ενα τα αβγά ( Αφηνουμε το κάθε αβγό να ενσωματωθεί πρώτα πολυ Καλα με το μειγμα και μετα ριχνουμε το επόμενο ). Ριχνουμε σταδιακά και το αλευρι και την 1 τσιμπια Αλατι εναλλάξ με το γαλα.
  3. Στο διάστημα αυτό σε μικρο μπολάκι βαζουμε το κακαο ριχνουμε μεσα γαλα 2-3 κ σ γαλα ανακατεύουμε.
  4. Βαζουμε μετα μεσα στην φορμα το 1/3 απο το μειγμα. Στο υπόλυπο ριχνουμε μεσα το κακαο χτυπαμε για λιγο με το μιξερ να ενωθούν πολυ Καλα. Βαζουμε και αυτο μεσα στη φορμα και με το πιρούνι κανουμε το σχέδιο ανακατευωντας απο κατω προς επανω σε σπιράλ.
  5. Ψήνουμε το κεικ στη δευτερη σχάρα απο το κατω μέρος της κουζίνας για 60 λεπτα. Κανουμε και το τεστ με το ξυλακι
  6. Μετα αφηνουμε να κρυωσει για 15 λεπτα και το βγαζουμε απο την φορμα. Αν θελουμε ριχνουμε επανω αχνη η κουβερτουρα