Προφιτερόλ

recipe image
Προστέθηκε από Hlianna, Πέμπτη, 04 Ιούνιος 2009 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 6 χρήστες ψήφισαν
Περιγραφή

Ένα καταπληκτικό γλυκό είναι το προφιτερόλ, που αποτελείται από 3 μέρη: τα σου, την κρέμα σοκολάτα και την σαντιγί. Μπορεί να γίνει με εύκολο τρόπο αν ακολουθήσουμε τα παρακάτω βήματα.

Συστατικά

20-25 σουδάκια

Για τη σαντιγί

 

  • 2 κούπες κρέμα γάλακτος με πλήρη λιπαρά
  • ¼ της κούπας ζάχαρη άχνη
  • 1 βανίλια

Για την κρέμα σοκολάτας

  • 2,5 κούπες γάλα
  • 4 κ.σ. κορν φλάουρ
  • Μισή κούπα ζάχαρη
  • 3 κρόκους αυγών
  • 250 γρ. Σοκολάτα κουβερτούρα πικρή
  • 4 κ.σ. ρούμι μαύρο ή κονιάκ
  • 1 κ.σ. βούτυρο ή μαργαρίνη
  • 1 κ.σ. γλυκόζη ή μέλι
  • 1 βανίλια ή ένα φασόλι βανίλια χωρισμένη στη μέση και μέσα στο γάλα
Οδηγίες
σαντιγί

Χτυπάμε την κρύα κρέμα γάλακτος στο μίξερ και πριν πήξει καλά, ρίχνουμε τη ζάχαρη και τη βανίλια και συνεχίζουμε το κτύπημα μέχρι να πήξει πολύ, μέχρι να στέκεται.

Για την κρέμα σοκολάτας

  1. Βράζουμε το γάλα.
  2. Σε κατσαρόλα ανακατεύουμε τους κρόκους , τη ζάχαρη και το κορν φλάου και το βάζουμε πάνω στη φωτιά.
  3. Ρίχνουμε το ζεστό γάλα μέσα στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε ζωηρά το μείγμα σε χαμηλή φωτιά μέχρι να πήξει η κρέμα. Σε αυτό το σημείο μπορούμε να αφαιρέσουμε ένα φλιτζάνι κρέμα, αν θέλουμε να κάνουμε την εκδοχή που λέω παρακάτω.
  4. Ρίχνουμε τη κουβερτούρα σε κομμάτια και ανακατεύουμε να λιώσει καλά.
  5. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει λίγο και προσθέτουμε το βούτυρο, τη γλυκόζη ή το μέλι και το ποτό. Η κρέμα είναι έτοιμη, ακόμα και όταν κρυώσει είναι ελαστική και δεν γίνεται σκληρή όπως γνωρίζουμε. Αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει πριν τη περιχύσουμε στα σου μας.

Συναρμολόγηση

  1. Τρυπάμε τον πάτο των σου με ένα μαχαιράκι ή πιέζουμε με το δάχτυλό μας.
  2. Σε κορνέ βάζουμε σαντιγί ( ή το μείγμα κρέμας λευκής με σαντιγί ) και γεμίζουμε τα σου μας.
  3. Σε γυάλινο μπολ ή σε ατομικά μπολάκια βάζουμε κάτω λίγη κρέμα σοκολάτας, επάνω μια στρώση σου και περιχύνουμε με κρέμα σοκολάτας. Στη συνέχεια καλύπτουμε τα κενά με σαντιγί. Το ίδιο επαναλαμβάνουμε και με τις επόμενες στρώσεις. Στο τέλος περιχύνουμε τη σάλτσα και διακοσμούμε με σαντιγί που βγάζουμε με κορνέ. Είναι υπέροχο!!!!
  4. Καλή επιτυχία!!!

 

 

Λίγα μυστικά ακόμα