Τσουρέκι πλεξούδα με ξηρούς καρπούς και μερέντα

recipe image
Προστέθηκε από Νει, Δευτέρα, 10 Αύγουστος 2015
Περιγραφή

Απίθανη γεύση και εμφάνιση για το αγαπημένο μας τσουρέκι.

Συστατικά
Στα γρήγορα
Άλλες κατηγορίες
  • 1 αυγο ,
  • 200 γρ γάλα ,
  • 100 γρ νερο ,
  • 50 γρ ηλαιελαιο ,
  • 1 πακέτο ξερή Μαγια ή 25 γρ φρέσκια μαγια ,
  • 1κ γ αλατι ,
  • 700 γρ αλευρι ,
  • 100 γρ ζαχαρη
Οδηγίες
  1. Ανακατεύουμε τα υλικά, ζυμώνουμε και αφηνουμε να φουσκώσει 45-50'
  2. Μετα ξεκινάμε τη διαδικασία, ανοίγουμε το φύλλο βάζουμε στο μισο τη μέρεντα κ ξηρούς καρπός αν θελουμε, εγώ εβαλα αμύγδαλο κ καρύδια κ το αλλο μισό κόβουμε σε λωρίδες και κανουμε πλεξουδες καθε 3 λωρίδες μια πλεξουδα .
  3. Μόλις τελειώσουμε τη διαδικασία με τις πλεξουδες, ξεκινάμε και στρίβουμε σαν ρόλο προς τις πλεξουδες και κολλαμε μεταξύ τους.
  4. Βάζουμε απο πανω κρόκο αυγού και ψηνουμε στους 180 βαθμούς μεχρι να ροδίσει.

Λίγα μυστικά ακόμα