Γεμιστά …αλλιώτικα!

recipe image
Προστέθηκε από Hlianna, Σάββατο, 06 Ιούνιος 2009 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 5 χρήστες ψήφισαν
Περιγραφή

Είναι εύκολα γιατί δεν αδειάζεις λαχανικά που θέλουν το χρόνο τους και ίσως κάποια επιδεξιότητα.. Έτσι εξοικονομείς χρόνο.

Συστατικά
Στα γρήγορα
Ορεκτικά
Κυρίως Πιάτα
Άλλες κατηγορίες

 

  • 1 κούπα. ρύζι καρολίνα ή γλασέ
  • 1 μελιτζάνα ψιλοκομμένη
  • 1 κολοκύθι ψιλοκομμένο
  • 1 πατάτα τριμμένη
  • 2 πιπεριές κόκκινη + πράσινη ψιλοκομμένες
  • 1 καρότο τριμμένο
  • 1 μεγάλη ντομάτα ψιλοκομμένη
  • 1 κούπα νερό
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • ½ μάτσο μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • ½ μάτσο δυόσμο φρέσκο ψιλοκομμένο
  • 4-5 ντομάτες κομμένες σε ροδέλες
  • ½ κούπα. ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι

 

Οδηγίες

 

  1. Σοτάρω στο λάδι για λίγα λεπτά, αρχικά το κρεμμύδι με το σκόρδο.
  2. Και σταδιακά προσθέτω και τα υπόλοιπα λαχανικά, μελιτζάνα, καρότο, πατάτα, κολοκύθι, πιπεριές. Στο τέλος ρίχνω και το ρύζι.
  3. Προσθέτω την ψιλ/νη ντομάτα και το νερό και αφήνω να βράσει για 2-3 λεπτά. Κατεβάζω από τη φωτιά.
  4. Ρίχνω τα μυρωδικά, αλάτι και πιπέρι.
  5. Σε λαδωμένο πυρέξ στρώνω μια σειρά φέτες ντομάτας, ρίχνω πάνω τους λίγη ζάχαρη και φύλλα δυόσμου.
  6. Ρίχνω πάνω τη γέμιση και την στρώνω ομοιόμορφα.
  7. Επάνω από τη γέμιση βάζω άλλη μια στρώση φέτες ντομάτας.
  8. Αλατοπιπερώνω, ρίχνω λίγο λάδι.
  9. Ψήνω στους 180 ο περίπου 1 ώρα μέχρι να ψηθεί καλά το ρύζι μας. Μπορούμε να το δοκιμάσουμε λίγο από την άκρη και να δούμε αν έχει ψηθεί.

 

Λίγα μυστικά ακόμα