Mars Cake

recipe image
Προστέθηκε από vasiliki ver, Σάββατο, 17 Οκτώβριος 2015 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote image / 5 1 χρήστες ψήφισαν
Περιγραφή

Σούπερ σοκολατένια, αφράτη τούρτα με υπέροχη γεύση !

Συστατικά
Στα γρήγορα
Γλυκά
Άλλες κατηγορίες
Σερβίρει
10-12 άτομα
  • 2 φλ. τσαγιού φαρίνα απ,
  • 1 κ. γλ. μπέικιν πάουντερ,
  • 2 βανίλιες,
  • 1/2 φλ. βιτάμ μαλακό,
  • 1 1/2 φλ. ζάχαρη,
  • 1 φλ. κακάο,
  • 3 αυγά,
  • 1 φλ, γάλα ή κρέμα γάλακτος ,
  • λίγο λάδι για τα ταψάκια,
  • 2 μέτρια ταψάκια μιας χρήσεις.

Για την διακόσμηση:

  • 1 μεταλικό κουτί morfat καλά παγωμένο,
  • 1 φλ. άχνη,
  • 1 βανίλια,
  • λίγο κονιάκ ή λικέρ(προαιρετικά),
  • 1 σακουλάκι mars περίπου 16 τεμάχια,
  • λίγα αμύγδαλα φιλέ.
Οδηγίες
  1. Χτυπάμε πολύ καλά το βιτάμ με τη ζάχαρη, προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά, ρίχνουμε το γάλα ή την κρέμα γάλακτος. Συνεχίζοντας πάντα να χτυπάμε προσθέτουμε το κακάο, την φαρίνα, το μπέικιν και τις βανίλιες.
  2. Λαδώνουμε καλά τα ταψάκια μας και μοιράζουμε το σοκολατένιο μείγμα μας, ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο για 30 με 35 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσουν καλά !
  3. Με ένα μαχαιράκι κόβουμε μικρά κομμάτια 6-7 mars για να τα βάλουμε ανάμεσα στην τούρτα ,τα υπόλοιπα τα κόβουμε κάθετα στην μέση για την επιφάνεια.
  4. Χτυπάμε 5 λεπτά την morfat ρίχνοντας σιγά σιγά την άχνη και το λικέρ ΑΝ το βάλουμε σε αφράτο γλάσο βάζουμε στο ψυγείο 30' να παγώσει.
  5. Κόβουμε από κάθε κέικ το πάνω μέρος να ισιώσουν, βάζουμε στο πρώτο κομμάτι γλάσο ,απάνω τα μικρά κομματάκια mars σε όλη την επιφάνεια. Απάνω τοποθετούμε το δεύτερο κέικ και καλύπτουμε όλη την τούρτα με το γλάσο.
  6. Διακοσμούμε με τα αμύγδαλα φιλέ σχηματίζοντας μαργαρίτα, βάζουμε στο κέντρο από ένα κομματάκι mars. Τα υπόλοιπα mars τα βάζουμε γύρω γύρω στην τούρτα.

Λίγα μυστικά ακόμα

Γρήγορη, εύκολη και πολύ πολύ αφράτη τούρτα !!