Καθαρίζουμε και αφαιρούμε το κεφάλι από της σαρδέλες (αν θέλουμε τις φιλετάρουμε), τις πλένουμε καλά και τις αφήνουμε σε σουρωτήρι να στραγγίξουν.
Ρίχνουμε το μισό λάδι σε ταψί,αραδιάζουμε τα ψάρια μας ,βάζουμε ανάμεσα τις φέτες ντομάτας,το κρεμμύδι,σκόρδο, και αλατοπιπερώνουμε ,πασπαλίζουμε με ρίγανη και μαϊντανό . Απάνω βάζουμε την πιπεριά ,περιχύνουμε με το υπόλοιπο λάδι ,ρίχνουμε και 1/2 φλ. νεράκι .
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο για 30 λεπτά μόνο !
Συνοδεύουμε με σαλάτα εποχής.
Λίγα μυστικά ακόμα
Αν δεν έχουμε φρέσκες ντομάτες θα βάλουμε μια συσκευασία ψιλοκομμένα ντοματάκια . Αν σας αρέσουν τα πικάντικα προσθέστε μια πιπερίτσα καυτερή.