Τονοκεφτέδες με καπνιστό τόνο

recipe image
Προστέθηκε από Hlianna, Τρίτη, 05 Ιανουάριος 2016
Περιγραφή

Απίθανη συνταγή για τα κεφτεδάκια μας με τόνο.

Συστατικά
Στα γρήγορα
Ορεκτικά
Κυρίως Πιάτα
Άλλες κατηγορίες
  • 2 κοσέρβες καπνιστό τόνο σουρωμένες από το λάδι τους
  • 3 φρέσκα κρεμμυδάκια ή 1 κρεμμύδι ξερό ψιλ/νο
  • 3 φέτες μπαγιάτικο ψωμί ή όπως έβαλα εγώ 6 κ.σ.βρώμη + 2 κ.σ. αλεύρι
  • 1 αυγό
  • 1 κ.γλ. μαραθόσπορο σπασμένο
  • μισό κ.γλ. κύμινο σκόνη
  • μισό μάτσο άνιθο
  • 2 κ.σ. ουζο
  • μισό κ.γλ. μπέικιν
  • χυμό και ξύσμα από μισό λεμόνι
  • αλεύρι για το πανάρισμα
  • λάδι για το τηγάνισμα
  • λεμόνι ή σάλτσα γιαουρτιού ( γιαούρτι, αλάτι, πιπέρι, λίγο λάδι, ξύσμα και χυμό μισού λεμονιού)για το σερβίρισμα
  • αλάτι και πιπέρι
Οδηγίες
  1. Αν βάλετε ψωμί τότε πρέπει να το μουλιάσετε σε νερό και να το στραγγίσετε. 
  2. Βάζουμε σε ένα μπολ τον σπασμένο μαραθόσπορο, τα φρέσκα κρεμμυδάκια ή το ξερό, τον καπνιστό τόνο στραγγισμένο.
  3. Προσθέτουμε το κύμινο, τον άνηθο, το μουλιασμένο ψωμί ή τη βρώμη με το αλεύρι, το μπέικιν, το ούζο, αλάτι, το χυμό και το ξύσμα λεμόνι, το αυγό και ανακατεύουμε, μέχρι να γίνει μια σφικτή ζύμη.
  4. Την αφήνουμε λίγο στο ψυγείο κυρίως αν βάλετε μέσα βρώμη αντί για ψωμί για να ρουφίξει τα υγρά, περίπου μισή ώρα.
  5. Έπειτα πλάθουμε σε κεφτεδάκια τα αλευρώνουμε, τα τηγανίζουμε σε καλαμποκέλαιο και τα βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί.
  6. Τα συνοδεύουμε με σάλτσα γιαουρτιού, ανακατεύοντας τα υλικά της σάλτσας.

Λίγα μυστικά ακόμα

Εγώ χρησιμοποίησα βρώμη με αλεύρι και κρεμμύδι ξερό, έγιναν πολύ ωραία.