Θράψαλα με κρεμμυδάκια

recipe image
Προστέθηκε από Ε.Φ., Τρίτη, 22 Μάρτιος 2016
Περιγραφή

Ένα ακόμη πεντανόστιμο πιάτο με Σαρακοστιανά!

Συστατικά
Στα γρήγορα
Κυρίως Πιάτα
Άλλες κατηγορίες
  • 1 κιλό θράψαλα,πλυμένα και κομμένα σε μεγαλούτσικα κομμάτια.
  • 2 κρεμμύδια κομμένα φέτες,
  • 2 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες.
  • 1/2 φλιτζάνι χυμό ντομάτας και 1 κουταλιά πελτέ ντομάτας.
  • 1/2 φλιτζάνι λάδι.
  • Αλάτι,ρίγανη ,πιπέρι,δαφνόφυλλο ,λίγη ρίγανη ,
  • 1 κουταλιά σούπας ούζο.
Οδηγίες
  1. Βάζουμε τα θράψαλα να βράσουν με 2 κιλά νερό.Τα ξαφρίζουμε.
  2. Όταν μαλακώσουν καλά τα στραγγίζουμε και κρατάμε το ζουμί τους.
  3. Βάζουμε στην κατσαρόλα τα κρεμμύδια με το λάδι ,και τα γυρίζουμε μέχρι να γυαλίσουν,προσθέτουμε και τις σκελίδες του σκόρδου.
  4. Στην συνέχεια ρίχνουμε τα καλαμαράκια και τα γυρίζουμε και αυτά .
  5. Τα σβύνουμε με το ούζο,προσθέτουμε τον ντοματοχυμό και τον πελτέ ανακατεμένα.Επίσης προσθέτουμε το δαφνόφυλλο το αλάτι ,το πιπέρι και λίγη ρίγανη.
  6. Βάζουμε λίγο από το ζουμί των θράψαλων,και αφήνουμε το φαγητό μας να σιγοβράσει και να δέσει η σάλτσα του.