Κουλουράκια κανέλλας της Σοφίας

recipe image
Προστέθηκε από sofouleli, Τρίτη, 07 Ιούνιος 2016 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 1 χρήστες ψήφισαν
Περιγραφή

Τέλεια γευστικά, τραγανά κουλουράκια με κανέλλα και σουσάμι, πλησιάζει τη νοστιμιά του κουραμπιέ!

Συστατικά
Στα γρήγορα
Γλυκά
Άλλες κατηγορίες
  • 1 βουτυρο 250γρ αγελαδος
  • 1/2 φλ σπορέλαιο
  • 1 φλ/να ζάχαρη αχνη
  • 1 αυγο
  • 1 βανιλια
  • 2 κ.σ. κανέλλα
  • 1 πρεζα αλατι
  • 1 φλ ελλ.καφε λικερ η 1 φλ/κι ρετσίνα
  • σουσάμι
  • αλεύρι όσο σηκώσει να ειναι μια ζυμη μαλακη ,να πλαθεται {οχι πολυ πλασιμο}
Οδηγίες
  1. Βάζω το βούτυρο στο μίξερ και τη ζάχαρη χτυπάω αρκετά να αφρατέψει και μετα ρίχνω τα υπλολοιπα υλικα ολα μαζί,χτυπάω
  2. Στο τέλος ρίχνω το μισο αλεύρι, χτυπαω.
  3. Σταματαω να χρησιμοποιω το μιξερ, ρίχνω το υπολοιπο αλευρι και πλάθω με απαλές κινήσεις, ελάχιστο πλασιμο.
  4. Κάνω σχεδια και τα ψήνω 15-17 λεπτά .
  5. Λιώνω λιγη κουβερτούρα με ελαχιστο λαδάκι στο μικροκυμάτων,προσοχη μη ψηθει, ελαχιστα μεχρι να γινει λιγο ρευστη και βουτάω τις ακρες στα κουλουράκια.