Ψωμί του Μυλωνά

recipe image
Προστέθηκε από Bianka, Παρασκευή, 14 Οκτώβριος 2016
Περιγραφή

Εύκολο, γευστικό και τραγανιστό ψωμί.

Συστατικά
Στα γρήγορα
Άλλες κατηγορίες
  • 250 γρ Ζεστο νερο
  • 10 γρ νωπή μαγια ( φρέσκια)
  • 250 γρ Αλευρι τύπου 1050 ή Ντινκελ
  • 200 Αλευρι Τύπου 550 ειναι αυτο που κανουμε τσουρέκια
  • 1 κ γλ. Μέλι η μελάσσα σιρόπι
  • 1 κ γλ. αλατι
Οδηγίες
  1. Διαλύουμε την μαγια στο ζεστο νερο. Βαζουμε ολα τα αλλα υλικα σε λεκάνη του Μιξερ και ανακατευουμε λιγο.
  2. Ριχνουμε την διαλυμένη μαγια και ζυμωνουμε με τον Γατζο για 5 λεπτα. Αφηνουμε σε ζεστο μέρος να φουςκωςει για 1 ωρα
  3. Βαζουμε σε αλευρωμενο μέρος την ζύμη και κανουμε διπλώματα για 10 φορές. Κανουμε ενα ψωμάκι στρογγυλό.
  4. Αλοιφουμε την γαστρα η την ουλτρα της Τάπερ με λιγο λαδι και πασπαλιζουμε με λιγο αλευρι. Βαζουμε τη ζυμη μεσα.Την βρέχουμε με τα χέρια μας με νερο.
  5. Πασπαλιζουμε με ο,τι έχουμε παπαρουνοσπορο, σουσάμι, σπορακια.
  6. Την χαράζουμε με μαχαίρι κοφτερό, βαζουμε το καπάκι της γάστρας και βαζουμε την γαστρα στον κρύο φουρνο.
  7. Ανάβουμε τον φουρνο στους 240 βαθμούς αντισταση.
  8. Ψηνουμε για 50-60 λεπτα, αν θελουμε μολις περάσουν τα 50 λεπτα βγαζουμε απο την γαστρα και ψηνουμε τα αλλα 10 λεπτα χωρις επανω στην σχάρα