Μηλόπιτα με κρέμα Γιαούρτι
Προστέθηκε από
Bianka
, Δευτέρα, 17 Οκτώβριος 2016
Περιγραφή
Νοστιμότατη και ζουμερή μηλόπιτα.
Συστατικά
Στα γρήγορα
Γλυκά
Κέικ
Τάρτες
Γλυκά με φρούτα
Άλλες κατηγορίες
Γερμανικές συνταγές
Όλες οι συνταγές
Για την μπισκοτένια βάση
250 γρ Αλευρι
125 γρ Βουτυρο
100 γρ Ζαχαρη Αχνη
1 βανιλια
1 κροκο αυγο
1 τσιμπια Αλατι
Γέμιση
250 γρ στραγγιστο γιαουρτι
1 φάκελο Ανθος Αραβοσιτου με γευση βανιλια
4 Αυβγα
100 γρ Ζαχαρη Αχνη
250 μλ Κρεμα γαλακτος χτυπημένη σε σαντιγη
1 Ζαχαρη Βανιλια
Ακομη χρειαζόμαστε
600 γρ καθαρισμενα Μηλα και κομμενα σε φέτες
30 γρ Μουλιασμενες σε Ρούμι Σταφιδες
Ξυσμα απο 1 Λεμονι
20 γρ Ζαχαρη Αχνη
1/2 κ γ Κανέλλα
Για την Επιφάνια μετα το ψησιμο χρειαζόμαστε
3 Κ σ Μαρμελαδα Βερύκοκο
70-100 γρ αμυγδαλα χωρις φλουδα σε καρφακια η φιλεταρισμένα
Οδηγίες
Ζυμωνουμε ολα τα υλικα για τη μπισκοτένια βάση και κανουμε μια μπάλα,τη βαζουμε στο ψυγείο για 1 ωρα
Ανάβουμε τον φουρνο στον αερα στους 180 βαθμούς.Βουτυρωνουμε μια φορμα 26 άρα με αποσπώμενο πάτο
Βγαζουμε την ζυμη απ το ψυγείο. Ανοιγουμε το μπισκοτενια φυλο και ντύνουμε την φορμα και τα πλαϊνά
Με το μιξερ χτυπαμε τα αυγα με την αχνη,να αφρατεψουν λιγο
Προσθετουμε τα υπόλοιπα υλικα, την σαντιγη την πρόσθετω στο τέλος και ανακατεύω απαλα να ενωθούν τα υλικα.
Ριχνουμε το μιγμα επανω στη ζύμη,μεσα στην φορμα.
Βαζουμε επανω τα μηλα ,πάνω στα μηλα τις Σταφιδες και πασπαλιζουμε με την Αχνη και κανέλα.
Ψηνουμε για 70 λεπτα περίπου.
Σε τηγανι χωρις βουτυρο, ροδίζουμε τα αμυγδαλα. Ζεσταίνουμε την μαρμελαδα.
Μολις βγει το γλυκο το λουστραρουμε με την μαρμελαδα. Πασπαλιζουμε με τα αμυγδαλα
Αφηνουμε να κρυωσει πολυ Καλα!