Δεν είχα αρκετη μαρμελάδα βερίκοκο, Εβαλα και λίγη απο μούρα
2 κουταλιές της σούπας Amareto
Οδηγίες
Αναβουμε τον φουρνο στους 160 βαθμούς στον αερα.
Με τα πρώτα 7 υλικα ζυμώνετε τη ζύμη και την βαζουμε σε μια βουτυρωμένη φορμα 30x20
ψήνουμε λίγα λεπτά καπου στα 15 λεπτα.
Καθαρίζουμε τα Μήλα και τα κοβουμε σε λεπτές φέτες ή κύβους και ανακατεύουμε με την κανέλα και τη ζάχαρη και άλλα συστατικά, στη συνέχεια τα απλώνουμε πάνω στη ζύμη.
Χτυπαμε τα ασπράδια με την ζαχαρη μέχρι να σφίξουν προσθετουμε και τα αλεσμενα αμυγδαλα και ανακατέψτε απαλα
Απλώνουμε πάνω στα μήλα και με ενα βρεγμένο κουταλι την απλώνουμε να ειναι λεία
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 ° αερα για 25-30 λεπτά.
Ζεςταινουμε την μαρμελάδα και την ανακατεύουμε καλά με το ποτό
Με κουταλι την ριχνουμε πάνω στο κέικ.
Η επιφάνεια είναι ελαφρώς τραγανη,που κανει αυτο το γλυκο διαφορετικό απο τις άλλες μηλοπιτες που ξέρουμε