Μηλόπιτα με μαρέγκα φουντουκιού ή Αμυγδάλου

recipe image
Προστέθηκε από Bianka, Κυριακή, 27 Νοέμβριος 2016
Περιγραφή

Ιδιαίτερη και πολύ νόστιμη μηλόπιτα κρούστα μαρέγκας.

Συστατικά
Στα γρήγορα
Γλυκά
Άλλες κατηγορίες
  • 230 γρ αλευρι
  • 1/3 πακέτο μπέικιν πάουντερ
  • 115 γρ βούτυρο
  • 60g ζάχαρη άχνη
  • 2 κρόκοι αυγών
  • 2 κουταλιές της σούπας γάλα
  • 1 βανίλια
  • Για την γεμιση
  • 600 γρ μήλα
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
  • ζάχαρη 2 κουταλιές της σούπας
  • 4 Κ σ αμύγδαλα καρφακια
  • 4 Κ σ σταφίδες μουλιασμενες σε ρούμι
  • 5 κ σ μήλο κομποστα προαιρετικα
  • Για τη μαρέγκα
  • 2 ασπράδια αυγών
  • 100 γρ ζάχαρη
  • 100 γρ αλεσμένα αμύγδαλα η φουντουκια
  • Για τη διακόσμηση:
  • 100 γρ μαρμελάδα βερίκοκο!
  • Δεν είχα αρκετη μαρμελάδα βερίκοκο, Εβαλα και λίγη απο μούρα
  • 2 κουταλιές της σούπας Amareto
Οδηγίες
  1. Αναβουμε τον φουρνο στους 160 βαθμούς στον αερα.
  2. Με τα πρώτα 7 υλικα ζυμώνετε τη ζύμη και την βαζουμε σε μια βουτυρωμένη φορμα 30x20
  3. ψήνουμε λίγα λεπτά καπου στα 15 λεπτα.
  4. Καθαρίζουμε τα Μήλα και τα κοβουμε σε λεπτές φέτες ή κύβους και ανακατεύουμε με την κανέλα και τη ζάχαρη και άλλα συστατικά, στη συνέχεια τα απλώνουμε πάνω στη ζύμη.
  5. Χτυπαμε τα ασπράδια με την ζαχαρη μέχρι να σφίξουν προσθετουμε και τα αλεσμενα αμυγδαλα και ανακατέψτε απαλα
  6. Απλώνουμε πάνω στα μήλα και με ενα βρεγμένο κουταλι την απλώνουμε να ειναι λεία
  7. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 ° αερα για 25-30 λεπτά.
  8. Ζεςταινουμε την μαρμελάδα και την ανακατεύουμε καλά με το ποτό
  9. Με κουταλι την ριχνουμε πάνω στο κέικ.
  10. Η επιφάνεια είναι ελαφρώς τραγανη,που κανει αυτο το γλυκο διαφορετικό απο τις άλλες μηλοπιτες που ξέρουμε