Μπριζόλες με σάλτσα λαχανικών

recipe image
Προστέθηκε από vasiliki ver, Πέμπτη, 08 Ιούνιος 2017
Περιγραφή

Πολύ γρήγορο και νόστιμο φαγητό!

Συστατικά
Στα γρήγορα
Κυρίως Πιάτα
Άλλες κατηγορίες
Σερβίρει
4 άτομα
  • 4 χοιρινές μπριζόλες
  • 1 μέτριο καρότο
  • 1 πατάτα
  • 3 κλωνάρια σέλερι ψιλοκομμένο
  • μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 κουτ. σούπας μουστάρδα
  • 150 ml λευκό κρασί
  • 150 ml ζεστό νερό
  • 40 ml ελαιόλαδο
  • χυμό από 1 λεμόνι
  • αλάτι, πιπέρι.
Οδηγίες
  1. Στο μπλέντερ ή το μούλτι βάζουμε το καρότο, την πατάτα, το ζεστό νερό, τη μουστάρδα και χτυπάμε για περίπου 2-3 λεπτά, έως ότου πολτοποιηθούν.
  2. Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι με καπάκι ή σε ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε δυνατή φωτιά σοτάρουμε τις μπριζόλες, για 3 - 4 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσουν. Αν δεν χωράνε όλες μαζί στο σκεύος, τις ψήνουμε σε δύο δόσεις, μοιράζοντας τα υλικά στα δύο.
  3. Σβήνουμε με το κρασί , αφήνουμε 2 - 3 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ. Ρίχνουμε τα πολτοποιημένα λαχανικά, σκορπίζουμε το σέλερι, το μαϊντανό, αλάτι και πιπέρι.
  4. Χαμηλώνουμε τη φωτιά μας , σκεπάζουμε με το καπάκι και μαγειρεύουμε για περίπου άλλα 20-30 λεπτά, μέχρι να ψηθεί το κρέας και να δέσει η σάλτσα.
  5. Συνοδεύουμε με πιλάφι και πράσινη σαλάτα ή με τηγανητές πατάτες.

Λίγα μυστικά ακόμα

Συνταγή από τη Νίκη Χρυσανθίδου