Σουπιά λεμονάτη

recipe image
Προστέθηκε από vasiliki ver, Πέμπτη, 08 Ιούνιος 2017
Περιγραφή

Νόστιμο και ελαφρύ φαγητό που γίνεται το ίδιο νόστιμο και με καλαμαράκια!

Συστατικά
Στα γρήγορα
Κυρίως Πιάτα
Άλλες κατηγορίες
Σερβίρει
4 άτομα
  • 1 κιλό σουπιές κομμένες σε λωρίδες
  • 4 κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 2-3 καρότα σε φέτες ή μπαστουνάκια
  • 1 ματσάκι μάραθο ή άνηθο χοντροκομμένο
  • 2-3 μέτριες πατάτες {προαιρετικά}
  • χυμό από 2-3 λεμόνια(ανάλογα πόσο ζουμερά είναι)
  • αλατοπίπερο
  • 5-6 καρφάκια γαρύφαλλο
  • 1 φλ. λάδι
  • 1 φλ. τσαγιού νερό.
Οδηγίες
  1. Βάζουμε τις κομμένες σουπιές μαζί με τα πλοκάμια τους σε μέτρια κατσαρόλα χωρίς νερό , σε δυνατή φωτιά να βγάλουν τα υγρά τους.
  2. Προσθέτουμε το λάδι και τις σοτάρετε για 2 λεπτά. Ρίχνουμε τα κρεμμυδάκια ,τα καρότα τα σοτάρουμε 1 λεπτό. Προσθέτουμε τις πατάτες ,αφού σοταριστούν ελαφρά .
  3. Σβήνουμε με τον χυμό λεμόνι ,ρίχνουμε τον μάραθο, νερό, αλάτι, πιπέρι ,γαρύφαλλο , σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε το φαγητό μας να σιγοβράσει για 30-40 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει η σουπιά και να μείνει με τη σάλτσα της.
  4. Αν η σάλτσα μας βγει αραιή θα την δέσουμε με 1 κ.σ. κορν φλαουρ.

Λίγα μυστικά ακόμα

Η αρχική συνταγή εδώ: http://www.olivemagazine.gr/recipe/%CF%83%CE%BF%CF%85%CF%80%CE%B9%CE%AC-%CE%BB%CE%B5%CE%BC%CE%BF%CE%BD%CE%AC%CF%84%CE%B7/ Εγώ πρόσθεσα τις πατάτες στην κατσαρόλα ,έβαλα καρότα που ταιριάζουν πολύ . Στο πιάτο μας τέλος έτριψα ρίγανη που μας αρέσει !!