Clafoutis με κεράσια

recipe image
Προστέθηκε από Hlianna, Πέμπτη, 18 Ιούνιος 2009 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 4 χρήστες ψήφισαν
Περιγραφή

Μια τάρτα που φτιάχνουν στη Γαλλία, νόστιμη και απλή!!

Συστατικά

 

  • 600 γρ. κεράσια πλυμμένα, καθαρισμένα και ξεκουκουτσιασμένα
  • 3 αυγά
  • 1 ¼ της κούπας γάλα
  • 1 κούπα ζάχαρη
  • 1 ¼ κούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • Μισό κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
  • 2 βανίλιες
  • 1 κ.γλ. εσάνς πικραμυγδάλου στη ζύμη ή 2 κουταλιές λικέρ κεράσι (κιρς)
  • Ελάχιστο αλάτι
  • Λίγο λιωμένο βούτυρο για το άλειμμα της φόρμας

Για τα κεράσια

  • 1 κ.σ. βούτυρο
  • 2 κ.σ. ζάχαρη
  • Ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα

 

Οδηγίες

 

  1. Χτυπώ στο μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη και ρίχνω το γάλα, τη βανίλια, το αλάτι, την εσάνς και το μπέικιν ανακατεμένο στο αλεύρι. Γίνεται ένας σχετικά αραιός χυλός.
  2. Σε τηγάνι με το βούτυρο ρίχνω τα κεράσια και τα σοτάρω για 2-3 λεπτά.
  3. Ρίχνω τη ζάχαρη και αφήνω 1-2 λεπτά να καραμελώσει και κατεβάζω από τη φωτιά.
  4. Βουτυρώνω μια φόρμα και βάζω τα κεράσια με το λίγο ζουμάκι που έχει.
  5. Πάνω περιχύνω το χυλό και καλύπτω τα κεράσια.
  6. Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο περίπου 50 λεπτά.
  7. Κάνω τον έλεγχο με την οδοντογλυφίδα, να δω αν έχει ψηθεί.
  8. Μόλις κρυώσει λίγο την αναποδογυρίζω σε πιατέλα.
  9. Ραντίζω με την άχνη και σερβίρω.

 

Λίγα μυστικά ακόμα