Βάζουμε τα φασόλια σε κατσαρόλα με μπόλικο κρύο νερό να τα σκεπάζει. Τα αφήνουμε να βράσουν για 40 λεπτά περίπου να μισομαλακώσουν. Τα στραγγίζουμε.
Βάζουμε λίγο από το συνολικό μας λάδι σε βαθιά κατσαρόλα και προσθέτουμε τα κρεμμύδια, τα καρότα και το σέλινο. Τα ανακατεύουμε καλά, να λαδωθούν. Τα αφήνουμε για 2΄-3΄ σε μέτρια φωτιά.
Προσθέτουμε την πάπρικα και τον πελτέ, ανακατεύουμε για 2 με 3 λεπτά.
Ρίχνουμε τα μισοβρασμένα φασόλια και συμπληρώνουμε αρκετό βραστό νερό μαζί και τον κύβο.
Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε τη φασολάδα για καμιά ώρα ή και παραπάνω να μαλακώσουν καλά τα φασόλια μας (εξαρτάται πόσο καλόβραστα και φρέσκα είναι τα φασόλια μας ), τότε αλατοπιπερώνουμε .
Τέλος, προσθέτουμε το υπόλοιπο λαδι. Αφήνουμε τη φασολάδα να βράσει για λίγο ακόμα, μέχρι να χυλώσουν καλά τα φασόλια. Αν χρειαστεί κι άλλο νερό ενδιάμεσα προσθέτετε βραστό νερό.