Κουλουράκια με ταχίνι και πετιμέζι

recipe image
Προστέθηκε από BarBarBar, Τρίτη, 10 Απρίλιος 2018
Περιγραφή

Μυρωδάτα και πολύ νόστιμα κουλουράκια

Συστατικά
Στα γρήγορα
Γλυκά
Άλλες κατηγορίες
  • 200γρ.ταχινι,
  • 200 γρ.χαλβα λειωμενο με το πηρουνι,
  • χυμο και ξυσμα απο ενα πορτοκαλι,
  • 150γρ.ζαχαρη,
  • 150γρ.πετιμεζι,
  • 1 μπεικιν,
  • 3/4 της φλυτζανας λαδι(εαν θελετε βαλετε σπορελειο η βουτυρο),
  • αλευρι γυρω στα 600-700 γρ.μεχρι να γινει μια μαλακη ζυμη που να πλαθετε,
  • σταφιδα μαυρη οση θελουμε,
  • 1 1/2 κ.γ κανελλα,
  • σουσαμι
Οδηγίες
  1. Ανακατευουμε ολα τα υλικα μαζι, ζυμωνουμε και πλαθουμε κορδονια.
  2. Κοβουμε σε μπαστουνακια τα περναμε απο το σουσαμι και τα στρωνουμε σε ταψακι στρωμενο με λαδοκολλα (να εχουν αποσταση μεταξυ τους διοτι απλωνουν)
  3. Ψηνουμε 10-15 λεπτα(αναλογα τον φουρνο) στους 170 βαθμους.ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ