Ριζότο με σάλτσα πέστο βασιλικού και Φιλαδέλφεια

recipe image
Προστέθηκε από vasiliki ver, Πέμπτη, 24 Μάιος 2018
Περιγραφή

Νόστιμη,απλή , πικάντικη σάλτσα για ριζότο ή μακαρονάδα ! Τρώγεται ευχάριστα από όλους ,συνοδεύει πολύ όμορφα το κοτόπουλο!

Συστατικά
Στα γρήγορα
Κυρίως Πιάτα
Άλλες κατηγορίες
Σερβίρει
4 άτομα

300 γραμμάρια ρύζι νυχάκι ή Καρολίνα
1 ποτηράκι κρασιού λευκό κρασί
1 λίτρο νερό με 1 κύβο κότας
ή 1 λίτρο ζωμός κοτόπουλου
αλατοπίπερο
3-4 κ.σ. λάδι ή βούτυρο.
Για την σάλτσα:
σάλτσα pesto βασιλικού ,έτοιμη ή σπιτική
τυρί κρέμα Φιλαδέλφεια
παρμεζάνα.

Οδηγίες

Σε ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι ή το βούτυρο και σοτάρουμε ελαφρά το ρύζι που έχουμε ξεπλύνει και στραγγίξει.
Σβήνουμε με το κρασάκι ,αφήνουμε να εξατμιστεί και προσθέτουμε το νερό και τον κύβο ,αλατοπίπερο και ανακατεύουμε με πιρούνι μέχρι να απορροφηθεί το υγρό, γύρω στα 25 λεπτά.
Ετοιμάζουμε την σάλτσα μας:
Σε μεγάλο μπολ ενώνουμε το pesto βασιλικού με το τυρί Φιλαδέλφεια .
Προσθέτουμε και την παρμεζάνα ανακατεύοντας καλά μέχρι να δέσει η σάλτσα μας.
Σερβίρουμε ζεστό το ριζότο μας με την σάλτσα του και παρμεζάνα .

Λίγα μυστικά ακόμα

Μπορούμε να προσθέσουμε την σάλτσα στην κατσαρόλα με το ρύζι ,να ανακατέψουμε και να σερβίρουμε με έξτρα τυράκι. Επίσης μπορούμε να συνοδεύσουμε τα μακαρόνια μας.