Ζυμαρικά με Τόνο 2

recipe image
Προστέθηκε από vasiliki ver, Σάββατο, 30 Ιούνιος 2018
Περιγραφή

Τρώγονται σαν κυρίως πιάτο αλλά και σαν κρύα σαλάτα , είναι ελαφριά ,νόστιμη και πολύ χορταστική!

Συστατικά
Στα γρήγορα
Κυρίως Πιάτα
Άλλες κατηγορίες
Σερβίρει
2 άτομα

250 γρ. ζυμαρικά όπως: πένες,φαρφάλες,κοχυλάκια {εγώ είχα κριθαράκι χοντρό σήμερα}
2 κ. σ. λάδι
1 μικρό τόνο νερού
1/2 ντομάτα ή 5 -6 ντοματίνια
1/2 πιπεριά
1/2 ξερό κρεμμύδι ή 1 φρέσκο
1 αγγουράκι μικρό
1 γιαούρτι
αλατοπίπερο
ρίγανη

Οδηγίες

Βράζουμε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό ,σουρώνουμε.
Τα σοτάρουμε στο λάδι να γυαλίσουν.
Κόβουμε σε μεγάλο μπολ το αγγουράκι, το κρεμμύδι, τη ντομάτα και την πιπεριά σε κύβους.
Αν βάλουμε ντοματίνια τα κόβουμε στην μέση.
Αλατοπιπερώνουμε ,ρίχνουμε ρίγανη.
Προσθέτουμε το γιαούρτι ανακατεύοντας ,ρίχνουμε τον τόνο και ανακατεύουμε πολύ καλά να ενωθούν όλα τα υλικά .
Τέλος προσθέτουμε τα ζυμαρικά στα υλικά μας κάνουμε ένα τελευταίο καλό ανακάτεμα και μοιράζουμε στα πιάτα μας.

Λίγα μυστικά ακόμα

Αν τα φάμε σαν σαλάτα αφήνουμε στο ψυγείο μισή ώρα .

Μπορούμε να προσθέσουμε άνηθο ή μαϊντανό ψιλοκομμένα,κάπαρη και μαγιονέζα αντί γιαούρτι.

Μπορεί να γίνει και με ζυμαρικά που μας έχουν περισσέψει, λέμε τώρα, γίνονται ένα νοστιμότατο νέο πιάτο!