Κοτόπουλο με μανιτάρια και πολύχρωμες πιπεριές

recipe image
Προστέθηκε από vasiliki ver, Σάββατο, 13 Οκτώβριος 2018
Περιγραφή

Μια πολύ γρήγορη και νόστιμη συνταγή με πλούσια αρώματα και γεύσεις.

Συστατικά
Στα γρήγορα
Κυρίως Πιάτα
Άλλες κατηγορίες
Σερβίρει
4 άτομα

1 κοτόπουλο σε μερίδες
πιπεριές πολύχρωμες{πράσινες,κόκκινες,πορτοκαλί}σε μεγάλους κύβους
2-3 μέτρια κρεμμύδια κομμένα σε χοντρές φέτες
3-4 σκελίδες σκόρδο σε φέτες
1 βαζάκι μανιτάρια σε φέτες ή στρογγυλά ολόκληρα
3 καρότα σε μπαστουνάκια{προαιρετικά}
1 ποτήρι κρασιού κρασί λευκό
1 ποτήρι κρασιού νερό
1 φλ. λάδι
αλατοπίπερο,πάπρικα
δαφνόφυλλα,ρίγανη.

Οδηγίες

Πλένουμε καλά το κοτόπουλο μας,το στεγνώνουμε,το αλατίζουµε καλά.
Ζεσταίνουµε το λάδι σε δυνατή φωτιά, προσθέτουµε και σοτάρουµε τις μερίδες κοτόπουλου µέχρι να ροδίσει καλά από όλες τις πλευρές .
Προσθέτουμε τα κρεµµύδια,το σκόρδο να µαλακώσουν. Ρίχνουμε τις πιπεριές,τα καρότα και τα µανιτάρια τα σοτάρουµε λίγα λεπτά .Αλατοπιπερώνουμε,πασπαλίζουμε με την πάπρικα και την ρίγανη,προσθέτουμε τα δαφνόφυλλα.
Σβήνουμε με το κρασί ,προσθέτουμε λίγο νερό και σιγοβράζουμε 45 ' περίπου σε χαµηλή θερµοκρασία µέχρι να µαλακώσει το κοτόπουλο.
Σερβίρουμε με πατάτες τηγανητές ή ρύζι.

Λίγα μυστικά ακόμα

Αν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε ντομάτα στο φαγητό Ή να προσθέσετε γιαούρτι και μαϊντανό στο τέλος ,λίγα λεπτά πριν σβήσετε την φωτιά.