Μπακαλιάρος παστός πλακί κατσαρόλας

recipe image
Προστέθηκε από vasiliki ver, Σάββατο, 13 Οκτώβριος 2018
Περιγραφή

Γίνεται νοστιμότατος και ελαφρύς στην κατσαρόλα ,με φρέσκες ντομάτες και δενδρολίβανο το αποτέλεσμα φανταστικό!

Συστατικά
Στα γρήγορα
Κυρίως Πιάτα
Άλλες κατηγορίες
Σερβίρει
6 άτομα

1 1/2 κ. μπακαλιάρος παστός ξαλμυρισμένος σε μερίδες
3 μεγάλα ξερά κρεμμύδια σε μέτριες φέτες
5-6 σκελίδες σκόρδο και κομμένες στην μέση
1 κ. πατάτες κομμένες κυδωνάτες
1 φλ. λάδι
3 - 4 μέτριες ντομάτες ώριμες ψιλοκομμένες
2 φλ. νερό
½ ματσάκι μαϊντανό
7-8 γαρύφαλλα
4 -5 κόκκοι μπαχάρι
1 ξύλο κανέλας
2 κλωνάρια φρέσκο δεντρολίβανο
αλατοπίπερο.

Οδηγίες

Αφού ξαλμυρίσει ο μπακαλιάρος μας τον αφήνουμε σε σουρωτήρι να στραγγίξει πολύ καλά .
Σε φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε τα κρεμμύδια ,το σκόρδο,τις πατάτες με τα γαρύφαλλα και το μπαχάρι για λίγα λεπτά σε μέτρια φωτιά να μαλακώσουν.
Ρίχνουμε την ψιλοκομμένη ντομάτα, κανέλα, τον μαϊντανό , το αλατοπίπερο και το νερό.
Αφήνουμε 30 λεπτά να βράσουν σε μέτρια φωτιά.
Προσθέτουμε τον μπακαλιάρο και το δενδρολίβανο , συνεχίζουμε το βράσιμο για 10' ακόμη να πιει τα υγρά

Λίγα μυστικά ακόμα

Όταν προσθέσουμε τον μπακαλιάρο, δεν ανακατεύουμε το φαγητό για να μην τον λιώσουμε, κουνάμε τακτικά την κατσαρόλα.