Τσουρέκι γεμιστό με κρέμα σοκολάτας και φουντούκια
Προστέθηκε από Bianka, Κυριακή, 05 Ιούλιος 2009
Μέση βαθμολογία 



/ 5
2 χρήστες ψήφισαν
Συστατικά
Στα γρήγορα
Γλυκά
Άλλες κατηγορίες
- 430 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 200 γρ. γάλα
- 1 αυγό
- 60 γρ. ζάχαρη
- 80 γρ. βούτυρο λιωμένο
- 22 γρ. φρέσκια μαγιά
- Ξύσμα από 1 λεμόνι
- 20 γρ. αλάτι
Γέμιση
- 120 γρ. χοντροαλεσμένα καρύδια ή φουντούκια
- 250 γρ. γάλα
- ½ φακελάκι άνθος αραβοσίτου σοκολάτα
- 2 κ. σ. κονιάκ
- 3 κ.σ. σταφίδες
- 3 κ.σ. αμύγδαλα χοντροαλεσμένα
- 100 γρ. ζάχαρη
- ½ κ. γλ. κανέλλα
- 1 μήλο τριμμένο στο χοντρό του τρίφτη
- Λίγη ζάχαρη άχνη
Οδηγίες
- Βάζουμε το αλεύρι σε μια λεκάνη, κάνουμε μια λακουβίτσα και τρίβουμε τη μαγιά, προσθέτουμε λίγη από τη ζάχαρη και λίγες κουταλιές από το γάλα.
- Το αφήνουμε 15 λεπτά έτσι.
- Μετά προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και τα ζυμώνουμε τουλάχιστον 15 με 20 λεπτά
- Το σκεπάζουμε με μια νωπή καθαρή πετσέτα κουζίνας και το αφήνουμε σε ζεστό μέρος για 45-50 λεπτά να διπλασιαστεί ο όγκος του.
Γέμιση
- Βάζουμε το γάλα να βράσει.
- Ανακατεύουμε το άνθος αραβοσίτου με λίγο κρύο γάλα και το ρίχνουμε στο γάλα που βράζει.
- Προσθέτουμε τους ξηρούς καρπούς και όλα τα άλλα τα υλικά και το αφήνουμε να κρυώσει.
- Παίρνουμε τη ζύμη μας, τη ζυμώνουμε για λίγο να φύγουν οι φουσκάλες που έχει μέσα.
- Αλευρώνουμε τον πάγκο και ανοίγουμε ένα μεγάλο στενόμακρο φύλλο.
- Παίρνουμε μια φόρμα για κέικ με την τρύπα στη μέση και τη βουτυρώνουμε
- Βάζουμε παντού τη γέμιση, το τυλίγουμε σε ένα ρολό και το βάζουμε μέσα στη φόρμα.
- Όταν ψηθεί και κρυώσει, κάνουμε με ζάχαρη άχνη και λίγο νερό, ένα γλάσο και το περιχύνουμε.