Χτυπώ σε μπολ το λάδι, το ξύδι, αλάτι και πιπέρι. Συνήθως η αναλογία λάδι – ξύδι είναι 3 προς 1.. Εσείς ρυθμίστε το κατά τα γούστα σας. Δοκιμάστε και προσθέστε περισσότερο ξύδι.
Ρίχνω μέσα στο μπολ το καλοπλυμένο και στεγνωμένο καλά σπανάκι και ανακατεύω καλά.
Στην επιφάνεια ρίχνω την παρμεζάνα και το κουκουνάρι. Σερβίρω….
Καλή επιτυχία!
Λίγα μυστικά ακόμα
Τip: Μπορούμε να προσθέσουμε ,αν θέλουμε, στο σπανάκι και ρόκα χοντροκομμένη.