Τραβηχτές Μάνης

recipe image
Προστέθηκε από ΝΤΙΝΑ, Σάββατο, 24 Οκτώβριος 2009 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 1 χρήστες ψήφισαν
Περιγραφή

Η πραγματική Παραδοσιακή  συνταγή της Μάνης για "τραβηχτές" πίτες !

Συστατικά
  • 1 κιλο αλεύρι λευκό
  • 3 αυγά
  • 2 ποτήρια νερό περίπου, χλιαρό
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 πρέζα ζάχαρη
  • 2 φακελάκια μαγιά
  • λάδι για τηγάνισμα σε φριτέζα
Οδηγίες
  1. Αναμιγνύουμε όλα τα υλικά μαζί  και ζυμώνουμε για  να γίνει μια ζύμη ελαστική.
  2. Κάνουμε την ζύμη μας μια μπάλα  τοποθετούμε  σε ένα μπωλ και αφήνουμε σε ζεστό μέρος για περίπου 1 ώρα μέχρι να διπλασιαστεί
  3. Βάζουμε το λάδι στην φωτιά και μόλις κάψει καλά παίρνουμε με τα 3 δάχτυλα που κάνουμε τον σταυρό μας μικρές μπαλίτσες ζύμης όσο ένα μικρό μήλο περίπου και τις τραβάμε απαλά- απαλά με τις άκρες των δακτύλων μας μέχρι να πάρουν ένα οβάλ σχήμα
  4. Ρίχνουμε στο καυτό λάδι και τηγανίζουμε μέχρι να πάρουν  ένα χρυσαφί  χρώμα και από τις δυο πλευρές
Λίγα μυστικά ακόμα