Mαρινάτα μοσχαρίσιου κρέατος

recipe image
Προστέθηκε από Hlianna, Τετάρτη, 28 Οκτώβριος 2009 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote image / 5 1 χρήστες ψήφισαν
Περιγραφή

Για να νοστιμέψει το κρέας μας και να γίνει μυρωδάτο και μαλακό!

Συστατικά
Στα γρήγορα
Κυρίως Πιάτα
Άλλες κατηγορίες
  • Μοσχαρίσιο κρέας σε κομμάτια ή μπριζόλες
  • Φρέσκο κρεμμυδάκι ή ξερό
  • Κρασί
  • Ξύσμα λεμονιού
  • Λίγο κύμινο
  • Πιπέρι
  • Πάπρικα γλυκιά
  • Ελαιόλαδο
Οδηγίες




Βάζω όλα τα υλικά στο μπλέντερ και τα πολτοποιώ.

Δε βάζω αλάτι, γιατί του αφαιρεί τα υγρά.

Περιχύνω το κρέας που βρίσκεται σε γυάλινο μπολ και το βάζω στο ψυγείο από 12  ώρες και παραπάνω. Όσο περισσότερο στη μαρινάδα, τόσο το καλύτερο

Λίγα μυστικά ακόμα

Η συνταγή έγινε με τη συνεργασία της ΝΤΙΝΑΣ

Μαρινάτα δυόσμου

2 φλιτζάνια ζεστο νερό
1 κουταλιά ξύδι
2 κουταλιές ζάχαρη

2 κουταλιές αλάτι
6 κουταλιές δυόσμος ψιλοκομμένος

Ανακατεύω με ξύλινη κουτάλα όλα τα υλικά και περιχύνω με αυτό το μείγμα το κρέας
Το αφήνω σκεπασμένο για 2 ώρες .

Στεγνή μαρινάτα

2 κουταλιές κύμινο
1 κουταλιά κολιαντρο
1 κουταλιά πάπρικα γλυκιά
1 κουταλάκι αλάτι
1/2 κουταλάκι τσιλι τριμμένο

Χτυπήστε όλα τα υλικά στο γουδί
Πασπαλίστε το κρέας κομμένο σε φέτες και απο τις δυο μεριές
Αφήστε το να μείνει σε αεροστεγή συσκευασία για 1 ώρα .

Μαρινάτα με ρόδι
1 λίτρο κόκκινο κρασί ξηρό
2 φλιτζάνια λάδι

1/1 φλυτζανι ξύδι
2 σκελιδες σκόρδο
1 κρεμμύδι σε φετες
10 κόκκοι μαυρο πιπέρι
5 καρφάκια γαρίφαλα
1/2 φλιτζάνι σπόροι ροδιου
1/2 κουταλακι θυμάρι
1/2 κουταλακι μοσχοκάρυδο
1 κουταλια ζάχαρη
1 κουταλια αλάτι

Αφήστε το κρέας στο μείγμα για 12 ώρες στο ψυγείο .
Γίνεται υπέροχο στο φούρνο .

Διαβάζουμε άρθρο για τις εύθυμες μαρινάδες