Ψωμί Φόρμας

recipe image
Προστέθηκε από Margo, Δευτέρα, 30 Νοέμβριος 2009 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 7 χρήστες ψήφισαν
Περιγραφή
Ένα νόστιμο, γρήγορο και εξαιρετικά αφράτο ψωμί !
Συστατικά
Στα γρήγορα
Άλλες κατηγορίες
Φτιάχνει
1 μεγάλο καρβέλι
  • 1 κιλό αλεύρι «Αγ. Γεωργίου» Ζυμωτό (πορτοκαλί συσκευασία)
  • 1 φακελάκι μαγιά ξερή
  • 1κ.γ. ζάχαρη
  • 1 κ.σ. αλάτι
  • 2 κ.σ. λάδι
  • 2 ποτήρια χλιαρό νερό (ίσως και λίγο περισσότερο)
  • Σουσάμι
Οδηγίες


  1. Αναμιγνύουμε όλα τα υλικά μαζί ζυμώνοντας ελαφρά και φτιάχνοντας ένα ζυμάρι που να κολλά ελαφρώς στα χέρια.
  2. Λαδώνουμε ένα ταψάκι μεγέθους 30 εκ. και στρώνουμε το ζυμάρι.
  3. Με ένα πιρούνι κάνουμε σχέδια, ξεκινώντας με σταυρό και πασπαλίζουμε με σουσάμι.
  4. Σκεπάζουμε το ταψάκι κι αφήνουμε να φουσκώσει για 1 ώρα περίπου.
  5. Αφού φουσκώσει το τρυπάμε με ένα μαχαιράκι σε μερικά σημεία.
  6. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200oC πάνω-κάτω.
  7. Αφού τοποθετήσουμε το ψωμί στο φούρνο συνεχίζουμε το ψήσιμο στους 175οC με ψήσιμο μόνο από κάτω και για 1 ώρα.
  8. Εάν δεν υπάρχει αυτή η δυνατότητα στο φούρνο τοποθετούμε το ταψάκι μας στην τελευταία σχάρα του φούρνου.