Χοσάφ (ι)

recipe image
Προστέθηκε από Hlianna, Τρίτη, 01 Δεκέμβριος 2009 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 5 χρήστες ψήφισαν
Περιγραφή

Το χοσάφι είναι παραδοσιακή μικρασιάτικη κομπόστα που γίνεται συνήθως με αποξηραμένα φρούτα και  κατάλληλο για την περίοδο της νηστείας.  Εδώ εγώ την κάνω γλυκό, βράζοντας περισσότερο το σιρόπι.

Συστατικά
  • 1 κούπα ανανά αποξηραμένο
  • 1 κούπα σύκα       "
  • 1 κούπα δαμάσκηνα  "
  • 1 κούπα βερίκοκα   "
  • 1 κούπα σταφίδες
  • 1 κούπα άψητα αμύγδαλα
  • 2 φλιτζάνια ζάχαρη
  • 7 κόκκους αστεροειδή γλυκάνισο
Οδηγίες

 

  1. Κόβω όλα τα ξερά φρούτα σε κομματάκια και τα βάζω στην κατσαρόλα να μουλιάσουν σε νερό.
  2. Το νερό να είναι ένα δάχτυλο πάνω από την επιφάνεια  των ξηρών καρπών.
  3. Τα αφήνω για ένα βράδυ και την επομένη ρίχνω 2 φλιτζάνια ζάχαρη, τα αμύγδαλα  και τον γλυκάνισο και βράζω έως ότου δέσει το σιρόπι.
  4. Το σβήνω απ την φωτιά και το αφήνω να κρυώσει.
  5. Σερβίρω με παγωτό ή γιαούρτι..
Λίγα μυστικά ακόμα

Αν το θέλετε κομπόστα, βράστε το λιγότερο για να μη δέσει το σιρόπι.