Προστέθηκε από marianta, Παρασκευή, 11 Δεκέμβριος 2009 Μέση βαθμολογία / 54 χρήστες ψήφισαν
Περιγραφή
Εύκολα, νόστιμα και πολύ θρεπτικά τα κεκάκια που μοιράζομαι μαζί σας, αφού δεν περιέχουν σχεδόν καθόλου λιπαρά και με την ανάλογη διακόσμηση θα τα λατρέψουν τα μικρά και τα μεγάλα παιδιά !
Λαδώνουμε και αλευρώνουμε καλά ατομικά φορμάκια και μοιράζουμε το κέικ.
Το ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 25 - 30 λεπτά.
Όταν ψηθούν τα ξεφορμάρουμε και τ αφήνουμε να κρυώσουν σε μια σχάρα.
Χτυπάμε τα ασπράδια μέχρι να γίνουν αραιή μαρέγκα.
Προσθέτουμε τις βανίλιες, το χυμό λεμονιού και τη ζάχαρη άχνη και συνεχίζουμε το χτύπημα για λίγα δευτερόλεπτα μέχρι να ενσωματωθούν τα υλικά και να γίνει ένα λείο γλάσο.
Αν θέλουμε το χρωματίζουμε με χρώματα ζαχαροπλαστικής και καλύπτουμε τα κεκάκια.
Επίσης για τη διακόσμηση χρησιμοποιούμε ψηφίδες σοκολάτας, smarties και ζαχαρωτά.
Λίγα μυστικά ακόμα
Αν θέλουμε να χρωματίσουμε ινδοκάρυδο για τη διακόσμηση, ρίχνουμε λίγες σταγόνες χρώμα ζαχαροπλαστικής σ ένα βαζάκι και το ινδοκάρυδο.
Κλείνουμε καλά το βάζο και κουνάμε δυνατά να βαφτεί ομοιόμορφα.
Στην περίπτωση που θα βάψουμε το γλάσο με υγρά χρώματα ζαχαροπλαστικής προσθέτουμε λίγη ακόμα ζάχαρη άχνη γιατί αν δεν το κάνουμε, το γλάσο μας θα γίνει αραιό και δεν θα στεγνώσει.