Πιπεριές γεμιστές

recipe image
Προστέθηκε από marianta, Σάββατο, 02 Ιανουάριος 2010 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 2 χρήστες ψήφισαν
Περιγραφή

Σήμερα μοιράζομαι μαζί σας ένα ορεκτικό που αρέσει πολύ στα τραπέζια που κάνω. Ελπίζω ν' αρέσει και σε σας !

Συστατικά
  • 8 πολύχρωμες πιπεριές
  • 300 γραμμάρια gouda κομμένο σε μικρούς κύβους
  • 300 γραμμάρια γραβιέρα κομμένη σε μικρούς κύβους
  • 300 γραμμάρια χονδροτριμμένη φέτα
  • 10 φέτες ψιλοκομμένο ζαμπόν
  • 5 φέτες ψιλοκομμένο μπέικον
  • 3 κουταλιές της σούπας κέτσαπ
  • 1/3 της κούπας νερό

ΜΠΕΣΑΜΕΛ:

  • 3 κουταλιές της σούπας λάδι
  • 3 κουταλιές της σούπας αλεύρι
  • 1 1/2 κούπα γάλα
  • λίγο αλάτι
  • λίγο μοσχοκάρυδο
Οδηγίες
  1. Πλένουμε και αδειάζουμε τις πιπεριές.
  2. Ανακατεύουμε τα τυριά, το ζαμπόν, το μπέικον, το νερό και την κέτσαπ σ ένα σκεύος.
  3. Γεμίζουμε τις πιπεριές με το μείγμα των τυριών και βάζουμε σε κάθε πιπεριά μια γεμάτη κουταλιά της σούπας μπεσαμέλ.
  4. Ψήνουμε τις πιπεριές στους 180 βαθμούς 1 1/2 ώρα.
  5. Για να φτιάξουμε τη μπεσαμέλ, ανακατεύουμε το λάδι με το αλεύρι σε χαμηλή φωτιά και προσθέτουμε σιγά- σιγά το γάλα.
  6. Όταν  πήξει η μπεσαμέλ μας ρίχνουμε λίγο αλάτι και μοσχοκάρυδο.