Καραμελωμένα μήλα με Γιαούρτι

recipe image
Προστέθηκε από marianta, Κυριακή, 03 Ιανουάριος 2010 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 6 χρήστες ψήφισαν
Περιγραφή

Το επιδόρπιο αυτό ήταν μια έμπνευση της στιγμής λίγο καιρό πριν. Σήμερα το έφτιαξα πάλι και το μοιράζομαι μαζί σας γιατί είναι ελαφρύ, εύγευστο, γρήγορο και με λίγα λιπαρά

Συστατικά
  • 5 μήλα καθαρισμένα και κομμένα σε μικρά κυβάκια
  • 3 γιαούρτια στραγγιστά και κατά προτίμηση 2%
  • 5 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
  • 1 γεμάτη κουταλιά της σούπας μαργαρίνη
  • χυμό από μισό λεμόνι
  • 2 βανίλιες
  • λίγη κανέλλα
Οδηγίες
  1. Σ ένα τηγάνι βάζουμε τα μήλα, τη μαργαρίνη και τη ζάχαρη και τα βράζουμε σε δυνατή φωτιά μέχρι να καραμελώσουν.
  2. Χρειάζονται περίπου 5 με 7 λεπτά.
  3. Όταν είναι έτοιμα τα μήλα προσθέτουμε τις βανίλιες και το χυμό λεμονιού.
  4. Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει.
  5. Στο κέντρο μιας πιατέλας βάζουμε τα γιαούρτια και τα περιχύνουμε με τα καραμελωμένα μήλα.
  6. Πασπαλίζουμε με κανέλλα και σερβίρουμε.
Λίγα μυστικά ακόμα