Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

The design improved over the years, but the name s
marcusvsmith 21.5.2022 2:22
It continues to put a spring in your step
marcusvsmith 21.5.2022 2:19
Using a responsive foam that gives you an extra bo
marcusvsmith 21.5.2022 2:14
A breathable upper is made to feel contained, yet
marcusvsmith 21.5.2022 2:11
Least complicated Out there Ability for the Arizon
Galloway 12.5.2022 9:38
Ravens Have to have towards Regroup Out of the blu
Galloway 12.5.2022 9:37
Bears vs Saints Wild Card Playoff: Moment 50 perce
Galloway 12.5.2022 9:36
Brian Flores ‘still transferring for the duration
Galloway 12.5.2022 9:36
Fresh York Giants Slender 5 against Roster
Galloway 12.5.2022 9:35
Tampa Bay Bucs' Final NFL Challenger: 'Mad' Washin
Galloway 12.5.2022 9:34
Friday Cheese Curds: The Packerssecurity includes
Galloway 12.5.2022 9:33
Falcons 2021 no cost firm preview: The Falcoholic
Galloway 12.5.2022 9:32
Based on iconic ’90s fashion but keeping futuristi
elroygcrabtree 12.5.2022 3:48
Full-grain leather upper for a premium feel and su
elroygcrabtree 12.5.2022 3:45
Durable rubber sole with herringbone pattern for a
elroygcrabtree 12.5.2022 3:42
Serrated three-stripe styling shows off classic ad
elroygcrabtree 12.5.2022 3:41
men's classic leather motorcycle jacket
masterpaper 11.5.2022 5:33
Anna Claire Models - luxury escort Mykonos
cekkekarze@biyac.com 9.5.2022 10:39
What the NBA unvaccinated avid gamers
Petbigame 9.5.2022 1:58
ACC Betting Preview: January 29th
Petbigame 9.5.2022 1:57
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

3366-keikpaplwma.jpg
Κέικ σαν πάπλωμα



Αμυγδαλωτή Γαλατόπιτα

recipe image
Προστέθηκε απόBianka, Κυριακή, 03 Μάρτιος 2013
none
Περιγραφή

Παραδοσιακή Καρδιτσιώτικη συνταγή.

Συστατικά
Στα γρήγορα
Γλυκά
Άλλες κατηγορίες
  •     11-13 φύλλα κρούστας
  •     Μαργαρίνη με βούτυρο 
  •     Ελαιόλαδο 
  •     1 φλ. ζάχαρη
  •     1 κ.σ. κανέλα
  •     700-1000 γρ. αμύγδαλα αποφλοιωμένα

  Για την κρέμα:

  •     8-10 αβγά
  •     2 λίτρα γάλα φρέσκο
  •     1½ φλ. σιμιγδάλι ψιλό
  •     3 φλ. ζάχαρη
  •     5 κ.σ. μαργαρίνη ή βούτυρο
  •     ½ κ.γ. αλάτι
  •     Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  •     3 βανίλιες
  •     2 αβγά ελαφρώς χτυπημένα για την επιφάνεια της κρέμας
Οδηγίες
  1. Ξεκινάμε να φτιάξουμε την κρέμα ώστε να προλάβει να κρυώσει ελαφρώς πριν να την χρησιμοποιήσουμε . Σε χαμηλή φωτιά ρίχνουμε πρώτα το γάλα, και στη συνέχεια ένα - ένα τα αυγά ανακατεύοντας συνέχεια. Προσθέτουμε το σιμιγδάλι, τη ζάχαρη, τη μαργαρίνη με βούτυρο, το αλάτι, το ξύσμα πορτοκαλιού, τις βανίλιες και συνεχίζουμε το ανακάτεμα ώσπου να δέσει.
  2. Αλείφουμε το ταψί με τη μαργαρίνη. Μπορούμε να λιώσουμε τη μαργαρίνη ή βούτυρο μαζί με ελαιόλαδο απλά θερμαίνοντας ελαφρά το ελαιόλαδο σε ένα σκεύος και προσθέτοντας τη μαργαρίνη ή  βούτυρο.
  3. Απλώνουμε τέσσερα φύλλα τα οποία αλείφουμε καλά με βούτυρο και ελαιόλαδο. Όση ώρα στρώνουμε τα φύλλα, για να τα διατηρήσουμε τα σκεπάζουμε με μια βρεγμένη πετσέτα ώστε να δουλεύονται πιο εύκολα χωρίς να σπάνε.
  4. Ανακατεύουμε τη ζάχαρη και την κανέλα. Θρυμματίζουμε τα αμύγδαλα σε μεγάλα κομμάτια. Αφού αλείψουμε το τέταρτο φύλλο, πασπαλίζουμε την επιφάνεια του φύλλου με την κανέλα και τη ζάχαρη κι από πάνω στρώνουμε τη μισή δόση αμυγδάλων.  Στρώνουμε τρία φύλλα ακόμα τα οποία αλείφουμε με τον ίδιο τρόπο, ρίχνουμε ζάχαρη-κανέλα και τα υπόλοιπα αμύγδαλα και στρώνουμε και τα υπόλοιπα φύλλα.
  5. Αλείφουμε καλά τις άκρες των φύλλων της πίτας με τη μαργαρίνη ή  βούτυρο και ελαιόλαδο, και ρίχνουμε ανάμεσα ζάχαρη και κανέλα πριν φτιάξουμε τον κόθρο, δηλαδή το δίπλωμα των φύλλων γύρω - γύρω στη πίτα.  Στη συνέχεια ρίχνουμε την κρέμα. Χτυπάμε δύο αυγά και ρίχνουμε το μείγμα τους πάνω από την κρέμα.
  6. Ψήνουμε στους 170ο σε προθερμασμένο φούρνο περίπου 1ώρα.
  7. Σερβίρουμε την πίτα μας σε τρίγωνο κομμάτι, το οποίο μπορούμε να το συνοδέψουμε με γλυκό πορτοκάλι. Σερβίρεται καλύτερα σε θερμοκρασία δωματίου.
Λίγα μυστικά ακόμα

Η συνταγή είναι  από την Τασούλα Κουφοπούλου.

Σχόλια
Μεταφορά στην κορυφή