Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

The design improved over the years, but the name s
marcusvsmith 21.5.2022 2:22
It continues to put a spring in your step
marcusvsmith 21.5.2022 2:19
Using a responsive foam that gives you an extra bo
marcusvsmith 21.5.2022 2:14
A breathable upper is made to feel contained, yet
marcusvsmith 21.5.2022 2:11
Least complicated Out there Ability for the Arizon
Galloway 12.5.2022 9:38
Ravens Have to have towards Regroup Out of the blu
Galloway 12.5.2022 9:37
Bears vs Saints Wild Card Playoff: Moment 50 perce
Galloway 12.5.2022 9:36
Brian Flores ‘still transferring for the duration
Galloway 12.5.2022 9:36
Fresh York Giants Slender 5 against Roster
Galloway 12.5.2022 9:35
Tampa Bay Bucs' Final NFL Challenger: 'Mad' Washin
Galloway 12.5.2022 9:34
Friday Cheese Curds: The Packerssecurity includes
Galloway 12.5.2022 9:33
Falcons 2021 no cost firm preview: The Falcoholic
Galloway 12.5.2022 9:32
Based on iconic ’90s fashion but keeping futuristi
elroygcrabtree 12.5.2022 3:48
Full-grain leather upper for a premium feel and su
elroygcrabtree 12.5.2022 3:45
Durable rubber sole with herringbone pattern for a
elroygcrabtree 12.5.2022 3:42
Serrated three-stripe styling shows off classic ad
elroygcrabtree 12.5.2022 3:41
men's classic leather motorcycle jacket
masterpaper 11.5.2022 5:33
Anna Claire Models - luxury escort Mykonos
cekkekarze@biyac.com 9.5.2022 10:39
What the NBA unvaccinated avid gamers
Petbigame 9.5.2022 1:58
ACC Betting Preview: January 29th
Petbigame 9.5.2022 1:57
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ



Διπλοσοκολατένια Μους

recipe image
Προστέθηκε απόHlianna, Κυριακή, 02 Μάρτιος 2014
none
Περιγραφή

Αγαπημένη μους σοκολάτα με κομματάκια σοκολάτας μέσα!

Συστατικά
  • 250 γρ. κουβερτούρα με όσο το δυνατόν μεγαλύτερη περιεκτικότητα σε κακάο , εγώ έβαλα με 74%
  • 3 ασπράδια αυγών
  • 3 κ.σ. ζάχαρη ψιλή
  • 2 κ.σ. κονιάκ ή άλλο ποτό
  • 1 φυτική σαντιγί σε μεταλλικό κουτί στα ράφια των σούπερ μάρκετ
  • 2 κ.σ. ζάχαρη άχνη
  • Ψιλ/ μένα γλυκά κουταλιού (προαιρ.)
Οδηγίες
  1. Τα 200 γρ. κουβερτούρα τα ψιλ/κόβουμε με το μαχαίρι και τα βάζουμε σε μπεν μαρί να λιώσουν (μια κατσαρόλα με ζεστό νερό από κάτω και πάνω μια μεγαλύτερη να ακουμπά στην πρώτη όπου βάζουμε μέσα την κομμένη κουβερτούρα και ανακατεύουμε να λιώσει η σοκολάτα τελείως). Την κατεβάζουμε από τη φωτιά και την αφήνουμε να γίνει χλιαρή. Τα 50 γρ.κουβερτούρα τα ξύνουμε με το τρίφτη του κρεμμυδιού σε τρίμματα χοντρά.
  2. Με το μίξερ χτυπάμε τα ασπράδια να γίνουν ελαφριά μαρέγκα και προσθέτουμε και τη ζάχαρη ψιλή και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να έχουμε μια μαρέγκα σφικτή.
  3. Χτυπάμε στο μίξερ τη σαντιγί του κουτιού στη δυνατή ταχύτητα για 5-6 λεπτά και βοηθάμε με 2-3 κ.σ. γάλα ενδιάμεσα να γίνει αφράτη και να φουσκώσει.
  4. Ρίχνουμε στη λιωμένη σοκολάτα 2 κουταλιές μαρέγκα και ανακατεύουμε να ανακατευτεί καλά. Το μείγμα αυτό το ρίχνουμε στη μαρέγκα και ανακατεύουμε με προσοχή με σπάτουλα από κάτω προς τα πάνω και αργά να μην ξεφουσκώσει η μαρέγκα. Προσθέτουμε τα τρίμματα σοκολάτας εκτός από λίγα που θα μπουν διακόσμηση και τα 2/3 της χτυπημένης σαντιγί που τα ανακατεύουμε και αυτά όλα μαζί με προσοχή ώστε να έχουμε ένα ομοιόμορφο σοκολατένιο μείγμα.
  5. Βάζουμε τη μους σε 6 κολονάτα ποτήρια, και στολίζουμε με σαντιγί και τριμμένη σοκολάτα.
Λίγα μυστικά ακόμα

Γλυκά κουταλιού πορτοκάλι ή κάτι άλλο, τα ψιλικόβουμε και τα βάζουμε μέσα ή στόλισμα από πάνω.

Eλαφριά μους σοκολάτας

Σχόλια
Μεταφορά στην κορυφή